Wednesday, 2 November 2011

Ketagihan

Saya adalah ketagihan.
Bukan sebarang ketagihan.
Ketagihan yg kalau dilayan, boleh merana badan.
Oleh itu, boleh potong sikit, and makan dgn salad.


Feta cheese ni classic cheese and biasanya diperbuat dari goats' milk. 
Tapi ada je yg diperbuat dari susu lembu. Yg saya makan adalah dari goats' milk. 
Katanya feta cheese ni sesuai for people who need good nutrition for brain.
So children mmg sesuai la makan feta cheese ni.
Eh, tak payah children, saya pun nak!
Rasanya masin-masin. 
Kalau letak dalam sandwich pun sedap.


Autumn salad with feta cheese and croutons. 

Ye, saya sgt looking forward makan salad saya setiap hari sebab saya letak feta cheese, hahahaa.

Photobucket

16 comments:

bujal X said...

saya mampu makan cheesedale je~~

ati_emylia said...

sy suka makan cheese......tp kenapa cheese kat sini tak sama mcm cheese kat sana?huhuhu

hOtMaMa said...

klu kt m'sia cheese seketul besau tu dah berapa la rege..hehe

suhaila said...

mun d ctok kmk jumpa feta cheese dlm oil jk mah..sik penah jumpa berbuku mcm tok..alahai

- GC - said...

kak, aku tak boleh makan salad mcm tu sbb aku tak suka makan sayur. haha

Cik Kiah said...

Eiii i pun lebih suka goat's cheese..i like soft cheese..nampak cultured sikit kan..tak mainlah cheddar je kann..

Mamma Olyn ♥ said...

ooo sedap ka? slalu tgk omputih pakai campak2 dlm salad, cam sedap, nnti try la, btw aqil ble kawan gan aunt DLL sebab suka ratah segala jenis cheese sekali harung..huh

DeLancrettLurpak said...

Bujal:
Alah, nanti saya balik Malaysia, saya pun mampu makan cheesedale aje.. dkt sini feta cheese tu tak sampai RM10 pun...

DeLancrettLurpak said...

Ati_emylia
Kalau dah ada perusahaan cheese di Malaysia, baru best kot.. sekarang ni semua import, depa terpaksa pikir in terms of storing la pulak...kan?

DeLancrettLurpak said...

hotmama:
Alah, soft cheese utk buat cake tu pun dah berapa puluh, ngeri pulak nak beli, kann?

DeLancrettLurpak said...

K.Su:
Nya simpan dalam oil, sebab nya sik maok feta cheese ya kering.. rasanya sama jak.. coba ktk meli..

DeLancrettLurpak said...

GC:
Akak kalau tak makan sayur, tak memerut le jawabnye.. ko mesti takda masalah ke jamban, kann? sebab tu ko takyah makan sayur, hehehe

DeLancrettLurpak said...

CikKiah:
Kat sini, bulehla la berlagak makan feta cheese and what not. kat mesia nanti, menangis la setiap kali nak beli cheese, even cheddar cheese, hahahahaha

DeLancrettLurpak said...

Olyn:
I mmg ajar Yaya ratah cheese mcm omputis, sebab dia tak suke fresh milk.

feta cheese ni letak dalam masakan pun sedap tauuu.. cer google carik recipe, nyamm!!!

blu4sky said...

i tgk dan telan air liur je lah.. cheese kat mesia sket lagi dah sama ngan rege emas zaman dolu-dolu... :-p

Mrs. Ichiban said...

peeerrgghhh!! sedapnya cheese in salad!!!

Related Posts with Thumbnails