Sunday, 27 November 2011

Kesian 1 and Kesian 2

Cerita ni terjadi masa pi jumpa boss, last week. Saya kan naik train, hari tu mmg saya penat gilo, taktau apsal. Alah, saya ni kalau balik jumpa boss, confirm balik tu badan macam kono sosah yo! Otak pun tak leh pakai, mmg selenga abis la. 

Kesian 1
So, naik aje train dari New Street, saya duduk depan satu budak college. Muka dia mcm muka budak nakal  tapi mcm org susah. Alah, stock-stock kalau zaman high school yg akan digilai oleh budak pompuan, budak pompuan kan suka bad boys. Tapi sepanjang dalam train tu, dia mmg buat homework, ntah hapa ntah yg dia kira. Anyway, dah half way to Bristol, dia lapar agaknye. Dia bawak keluar bekalan dia. Dalam foil bekalan tu, ada 2 medium baps. Alah, bap tu mcm burger roti. Dia amik satu bap, and ceraikan jadik dua bahagian. Satu bahagian tu dah siap sapu butter. Satu bahagian pulak ada ham. Pastu tetiba dia bukak satu crisp, saya tak nampak perasa apa, kahkahkah, gila psycho aku ni. Ingatkan dia nak makan crisp tu, rupa-rupanya tidak dek non. Dia amik crisp tu, dia susun-susun atas bahagian bap yg ada butter. Susun mmg teliti ok! Lepas tu dia tepek bahagian yg ada ham atas bap yg dah siap bercrisp. Pastu dia ngap. 

Aku sedih ok! Budak ni lapar agaknye. Baps tu mmg murah la kan. Kalau kat Tesco 6baps tu a pound. Ham pun murah. Tapi maybe mcm tu, takda rasa kot, so dia terpaksa letak crisp. Lepas tu dia buat mcm tu lagi pada satu lagi bap and makan. Dia makan tertib ok, takde bunyi langsung. Lepas makan, dia kemas-kemas. Dia keluarkan ada bekas foil satu lagi and put aside utk bagi orang yg kutip sampah. Mesti dia bawak bekal banyak gila. Kesian ok tgk muka dia. Isk!

Kesian 2

Ada la pompuan tu. Dia dah bengong. Meeting dia dgn boss dia mmg intense hari tu. So, dia nak coffee. Masa  train-crew yg jual kopi tu lalu, dia pun tahan. Pompuan tu mmg over, nak kopi yg a bit mahal, order kopi DuitBintang, padahal sama je rasa dgn kopi lain, kahkahkah! And teringin nak makan crisp, pompuan tu mintak satu crisp. Time nak bayar, pompuan tu confident bawak keluar debit card dia, sebab dia rasa dia tak cukup cash. 2-3 kali gak train-crew tu swipe but the system didn't work. Malu sungguh pompuan tu. Mesti orang tepi-kanan-kiri dia pikir, balance debit card dia tak cukup, aduhhh!  Nak kata cancel pada train crew tu tak buleh la pulak, sebab air and crisp tu dah siap depan mata pompuan tu. Pastu dia pun belek2 handbag dia, dia jumpa duit cukup-cukup je nak bayar air kopi DuitBintang, fuhhh, nasib baik. Tapi tak buleh la beli crisp tu, sebab cash tak cukup, pastu dia pulangkan crisp tu, malu nyewww!!! Terus pompuan tu tunduk-tunduk, kemaluan. Yg train-crew tu mintak maaf sebab dia kata system debit/credit card diorg on the fly, so selalu ada problems. Pompuan tu sampai je dkt destinasi dia, terus carik ATM, nak check ada duit tak lagi dalam current account dia, eh ada je duit. Rupanya mmg system diorg yg gila. Tapi pompuan tu dah kemaluan tadi, kesian dia kannn?


Pompuan dalam kesian 2 tu observe budak lelaki kesian 1 tu guna reflection cermin. Pukul 5petang  kan dah gelap gila. Tapi taktau la budak dalam kesian 1 tu perasan tak yg ada pompuan pyscho tgh tgk dia, kahkahkah!
Photobucket

10 comments:

gerau said...

tapi cam best jer tengok budak tu makan. Ceh, ceh, kesian + nak kecek sikit heh? kui kui kui

Arina said...

ntah2 for all we know budak lelaki kesian 1 tu memang suka makan baps style macam tu kot cuma pompuan dalam kesian 2 tu saje terasa sedih sendiri..hihihi...Tapi akak lagi rasa sedih dengan pompuan dalam kesian 2 tu...system punya pasal tak pasal2 tunduk2 kemaluan...jgn mareeee......hihihihi....

DeLancrettLurpak said...

Gerau:
Macam paham aje kak gerau ni, saya mmg lapo masa tu, hahahahahha

DeLancrettLurpak said...

Arina:
Mmg malu Kak Arina, rasa nak nyorok bawah meja, tapi saya tau confirm tak muat, kahkahkah!

DrSinga said...

kesiannnn kat Pompuan Kesian 2 tu....

pernah gak jadik kat perempuan ini....

Noraishikin Mohd Salleh said...

Hhahahahahhaha...akak lawak sungguh cerita kesian nih...mula2 baca rasa asyik je...skali last2 dua2 akak ke? Adeh la...

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga:
Kann?

Malu gilaaa!! rasa mcm semekin gilaaa

DeLancrettLurpak said...

Ikin,
Yg makan bap tu of course la omputihs.. tapi yg kemaluan sebab debit card tak berfungsi adalah akak, malu akak dik oiii!

somuffins said...

Ehem..

Now enter cikgu BM untuk membetulkan penyalahgunaan bahasa. Kemaluan sepatutnya dieja begini -> kemalu-maluan.

Kejadian berlaku masa umur I 13 thn, satu kelas kena sound dgn our cikgu BM. Cikgu suruh kita sebut 'penambahan' pada banyak huruf. Salah satu ialah MALU. Bila satu kelas sebut malu tanpa perkataan berganda, cikgu kata "...yang tu awak punyaaa". Kita semua nak senyum tapi takut. Nak dijadikan cerita, Cikgu tu punya adik was my to be BIL.

Komen panjang dapat hadiah tak?

DeLancrettLurpak said...

CikSom,
Kemalu-maluan kalau di-imaginekan, mesti muka merah sampai ke telinga, assuming kulit adalah putih, hahahah..


komen panjang dpt hugs dari jauh, kehkehkeh

*hugs*

Related Posts with Thumbnails