Saturday, 26 November 2011

I Just Don't Understand...

Aku mmg tok pehe...
Kalau ada org bagi statement mcm gitu, kenapa ada org suka-suki men"like"kan status tersebut?
Why oh why?
Orang tgh sedih, ko buleh like.
Macam dia kata "told you so",kann?

Itu ok lagi. Ada kawan saya ni, bapak dia sakit, hantor spital daerah, spital daerah tak de pakar, so ambulance hantar gi spital besor, bapak dia straight masuk operating theatre and after that dia masuk ICU. Member plak pi update status panjang2 dgn ayat sedih.

Ada member dia dengan lajunya pi like.
Kau ni kenapaaaaa????

Aku tak paham.
Photobucket

22 comments:

Yat Maria said...

itu org sod dot..ada mereng sket otak dia..'like' orang punya misfortune, real sod dot nyer org? ada penyakit gatai jari pi click like...trigger happy clicking yg sungguh la tak kena..haiyahhh!!!

Noir said...

sebab tu i anti social ... networking :-)

Mak Piah said...

kali dak nya LIKE as acknowledgement, nak? macam...ooh aku faham pasaan kau...:P . Macam kalau main cityville, like-- saya dah hantar brg yang awak taruk di wall itu. Tapi sikda la kamek nge LIKE status orang yg sesedih. Mun attention seeker yang sik berenti renti status sedih, harus dilike., mesti mek like..:P hik hik .

Nina said...

selalunya orang like ni bila dia nak tunjuk dia baca and take note of that situation *hehe,case in point,me* kononnya, 'bersabarlah,aku ada mendengar masalah ko ni'

cahya indah said...

jenis orang yang tak faham LIKE tu apa kot? ada orang memang semua status orang kat fb memang memanjang dia nak LIKE..

me myself tak faham dengan orang yang hobby suka LIKE status orang..

Nashays said...

tertekan like kot.. (bersangka baik)

p/s: x suka meroyan kat fb..

Kazaztan Team said...

wakakakaka... hilang akal agak yeee....

suhana azlin said...

sama la. ntah apa2. kalau x faham jgn la main klik je, pi tgk kamus 'like' tu maknanya apa...punya lah malas nak taip komen simpati ke bg support ke...

bila dah like tu konon dah take note la kut =P

DeLancrettLurpak said...

Yat Maria:
Orang mcm gitu mmg takde keje Kak Yat.. Kite ni takda masa, apa taknya, asik kat dapur, menggentel bawang, hehehehehe

DeLancrettLurpak said...

Noir:
And I bet you don't have an FB account, kannn?

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah:
Mun kita nak show our concern, tulis la comment nak, sik la org misinterpret, btol sik?

DeLancrettLurpak said...

Nina:
It's just weird you know and it's even weirder kalau we "like" our own status. Macam we high five to ourselves. Hahahaha

DeLancrettLurpak said...

Cahya Indah:
Assume aje la they got a lot of time and they got nothing good to do. So, liking all status is like a good thing to do, hahaha.

DeLancrettLurpak said...

Nashays:
Aku kalau tiba musim meroyan di FB, mmg aku royan, haha

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Whatever it is, mmg pelik kan?

DeLancrettLurpak said...

Suhana Azlin:
If the "like" button works as a notification telling people that we are aware of what happen to them, mmg jenuh la kita nak "like" every single status made by our immediate family and close friends, kannn?

azieazah said...

Jemputan khas buat tuan rumah dan semua pengunjung blog ini. Sudi-sudikan:

Pertemuan Blogger 18 Dis: Jemputan Istimewa

Mak Piah said...

DLL:
auk la ho...hehhehe well u know what they say : 80 percent ppl dont care what problem others have. 15 percent are happy others have problem(s). 5 percent jek yg care...:-) Guess it shows with the like button. * mek sik tauk siney kah utk polah key percent*

DeLancrettLurpak said...

Kak AzieAzah,
Wah, best la korang. Sorry tak dpt join, kalau ada tele-conference boleh la join dari jauh, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,
Wakakkakakakaka! Nang lawak ktk tok aihhh, symbol % tok ada atas keyboard la.. Tekan Shift sambil tekan number 5.

Btol padah ktk ya. Bak kata one of my colleagues, kinek tok nang susah mok dpt real friends, jauh sekali mok dpt bestfriends, btol sik? *Apakah kaitan?*, wakakkakakaka!

DrSinga said...

saya dah deactivet fesbuk saya.


( tetiba...)

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga:
Kenapakah deactivate?

Banyak stalker kah?

Related Posts with Thumbnails