Friday, 4 November 2011

Excited Katanya

Saya ingatkan saya nak up kan satu isu hangat semalam. Isu yg membuatkan saya boleh stay up buat kerja sampai 1am++ sambil menahan sakit perut gelakkan comment di blog si polan. Sapa yg ada friends saya di FB/twitter saya (budget kau glemer kerrr?), maka tahu lah dia maksud saya.  Anyway, timbal balik, tak payah la kot, sebab takut bos-bos di opis #sentaphatimaknak pulak dgn staf yg on study leave ni, kihkihkih. 


Walaupun hanya tdo selama 5jam je, tapi saya tetap segar bugar sebab sgt terhibur dengan aktiviti detektif conan malam sebelum tu. Bangun siapkan diri sendiri yg hendak mengadap boss dan siapkan Yaya ke sekolah. 11.45am sampai dkt EECE. Borak sikit dgn BFF-yg-dah-tinggal-2org, then siap-siapkan bahan siasatan utk dipresent pada boss. 12.30pm masuk bilik boss, menceceh lebih kurang, yada yada, 1.10pm, keluar dari bilik boss. Then pegi makan. Makan tortellini with cream sauce and chips dkt Avanti, cafe dalam UoB. Menceceh dgn boss 40minutes, menceceh dgn BFF, kena double the time, kihkihkih. Pukul 2 lebih, baru siap menceceh, hehe. Balik bilik Fazira, layan blog-yg-saya-selalu-masuk-tapi-x-comment. 


Then 3.30pm baru gatal nak gerak ke train station. Tapi sebab ada budak asian yg tergedik-gedik dkt tangga di depan saya, saya terlepas train 3.45pm to Birmingham New Street. Next train adalah 3.59pm. Alamak! Train to Bristol pulak 4.12pm. Hish!! So, saya duk tepi pintu dlm London midland train tu, pintu bukak je, saya bukak langkah 20ribu. Pegi carik screen departure time utk check platform, lari-lari lagi, pegi carik platform. Dah sampai platform, carik pulak quiet coach. Fuhh, sempat gak saya masuk train to Bristol. 


Masuk quiet coach tu, terus carik reserved seat saya. Alamak, ramai nye manusia. Semua seat penuh. Semua org mcm busy. Biasanya sapa yg duk quiet coach, biasanya manusia yg nak baca buku or buat keje. So, org kiri kanan saya pun sedang kusyuk buat kerja. Tapi depa tgk gak la saya yg termengah-mengah. Dalam dok termengah-mengah, kalut gak nak tunjuk diriku nak buat kerja. Kekonon busy abis la. Ambik journal paper baca. Mata atas paper, kekonon can't take my eyes off you, tangan godek-godek bag, nak carik pen. Bag atas meja. Sedap dok godek-godek, jumpa lah pen. 


Kan tadi mata lekat dkt paper kan? Pastu ambik pen, terus tulis notes atas paper tu. Mmg kusyuk kauu! Sekali angkat muka. 



Masa ku godek-godek tadi, tak sedar, pad aka modes spare yg saya usung ke hulu ke hilir, terbongkang atas meja, aww!!



Tu la kalau excited sgt. Kihkihkih.



Nasib baik bukan g-string saya kannnn?
Photobucket

17 comments:

bujal X said...

train kat malaysia setengah jam sekali~haih~~

blu4sky said...

hahahahha.... i sll takut kejadian tu berlaku sbb my stock sll i letak dlm notebook backpack..silap hb..nak keluarkan power cord..pad yang menjengah dulu..
jadi sll i masukkan dlm small plastic bag yang berbunga2..jadi kalau tertarik pun takdelah terbongkang terus... hahahahah

Chik Att said...

kalau keluar g string ... gi mana pulak yeee...

Kazaztan Team said...

ahahhahahhaha.... MALUUUUUU

somuffins said...

DLL
.. buat2 lap meja laaa, hahaha..

Cik Kiah said...

Hahahhaaa...kalau keluar G-string, nescaya dah kena gomol!

Ms.Lilies said...

naaaaaa

kan aku dah tawu ko bwk g-string

:p

makcikkantin said...

hahaha, patut dengan selambanya buka buat lap peluh kat dahi....(eh ada peluh ke kat sinun?)

DeLancrettLurpak said...

Bujal:
Kat sini ramai orang tapi kurang kereta. Sebab semua org naik public transport. Tu pasal train/bas mmg frequently ada

DeLancrettLurpak said...

blu4sky:
sebenonye, saya pernah terbawak keluar panties dari bag saya, tapi nasib baik org tak perasan, hahahhaa

DeLancrettLurpak said...

ChikAtt:
Kalau keluar g-string, saya eksyen buat tutup mulut, mcm doctor pakai tu, kahkahkah

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Sikit hari lagi, saya nyorok bawah meja tahuuuu

DeLancrettLurpak said...

CikSom:
Itulah, kalau ada air tumpah ke, leh gak dilap,hehehehe

DeLancrettLurpak said...

CikKiah:
Errr, tak sanggup I. kiri kanan I semua org muka mcm bisnesman. I teruja kalau nengok prof hensem je, wakakakka!

DeLancrettLurpak said...

Kak Mimi:
Ahaks, g-string lah sgt, padahal seluar dalam mak-mak, hahahahahha

DeLancrettLurpak said...

McKantin:
peluh takdak kat muka.. peluh kat ketiak jaa.. lagi daring kalau tampai dkt ketiak, hehehhehehe

Noraishikin Mohd Salleh said...

ahhahahahahahhahah...sumpah lawakkkkkkkk....tapi sama jugak slalu berhati-hati nak kluar barang tkt terhambur tgh jalan..adeh *sambung gelak*

Related Posts with Thumbnails