Wednesday, 23 November 2011

Competitive

Manusia ada mcm-mcm style competitive nya.. btol kan?

Masa sekolah, ada yang competitive, pi tanya cikgu soalan, tapi kawan tanya apa jawapan cikgu, dia sanggup tipu, kata cikgu takda, tapi bila kawan dah dpt jawapan, dia menyebok nak tau juga.

Ada yg competitive time sukan, training petang2 pun nak gaduh, tu belum kira real match.

Ada yg competitive part boyfriend/girlfriend. Dia punya boyfriend/girlfriend mesti yg terhebat + terkaya + terkacak.

Ada yg competitive bab baju. Baju orang lain mmg cikai la kat mata dia, sebab dia mmg perasan fashionista.

Ada yg competitive bab majlis kawin. Baju dan majlis kawin dia la yg paling mahai dan paling gorgeous.

Ada yg competitive bab anak. Anak dia semua benda boleh buat, mmg genius abis la, anak orang lain tak pandai mcm dia.

Ada yg competitive bab rumah. Perhh, rumah dia mmg mahal ko, brg dalam rumah tak main la IKEA katanya.

Ada orang competitive dari segi berapa kali boss puji dia dalam meeting. 


Macam-macam jenis org competitive. Sangat sedih tengok orang yg competitive tapi syok sendiri, aww!


Tak payah la compete dgn mee kari saya ni, biasa-biasa je uols. Biasa saya buat mee kari, saya letak udang+sotongball+fishball+ kerang(kalau ada). 

 Kali ni,  semua takda, tapi teringin punya pasal, pakai saja ayam, nyumss!!!



Kita mmg buleh competitive dalam semua aspect, tapi agak-agak le kannnn?
Photobucket

18 comments:

cahya indah said...

menyampah dengan orang yang competitive terlebih..asyik dia je nak menang.

Ribbon Clown said...

sedap mee kari ko.. tape balik mesia nanti ko buat mee kari taruk seme benda..or gi je kedai order hehe

+10000="Sangat sedih tengok orang yg competitive tapi syok sendiri."

somuffins said...

DLL
Jom kita compete bukak warong mee kari, nak?? heheh... *of coz pun intended.. I always goyang masak bebanyak, auwww*

- GC - said...

mak aii kak, ada cili potong tu.

Mak Piah said...

Ribbon :
"Sangat sedih tengok orang yg competitive tapi syok sendiri." Ini sgt benar!

DLL :
Arhhhhh!!! I celen you...! kaktuk nak molah mee kari juak. Dan amik resepi kitak...asi sik?? * main boyok pun comepetitive*

Daddy Ziyyad said...

Masa di asrama dulu, saya suka ber-compete dgn rakan bilik, siapa paling lama boleh tidur. ~haha

Mamma Olyn ♥ said...

ceq meluat beckp gan org yg dia ja yg btoi, pehtu kna dgr dia sowang la dok ceta itu ini..grrr.. pepun perghh mee kari cenggini mmg fav, simple & sedap mkn xtoleh kiri kanan..hehe

DeLancrettLurpak said...

Cahya Indah:
Orang mcm tu dik, patut di #TDDMKA kan ajee...

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah:
Aku mmg suka mee kari yg banyak seafood, adusss, terliur lagi weyyy, hehehe

DeLancrettLurpak said...

CikSom:
Taknaklah! Jom kita lawan sapa dapat abiskan 3 mangkuk mee kari in one go, heheheh

DeLancrettLurpak said...

GC:
Amacam, tergoda tak? Heheh

DeLancrettLurpak said...

MakPiah:
Sila tayangkan mee kari anda, saya maok telan liur nangga, hehehe

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad:
Kamu mesti kalah kan? Sebab kamu mesti suka study, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn:
Macam life ni is all about them kann? Perahsantan sungguh!

suhana azlin said...

kita kan ada membe yg competitive segala benda; henbeg, baju, brg rumah, mkn kt mana sume nk check in kt fb, beli apa sume nk masuk fb padahal bukan ada brand...sampaikan mengaku dia kwn dgn org berada sana sinun...adehh...

eh beb, keran tu ko pakai dlm cockles botol tu eh? x masin ke?

linda said...

Slm kak, new reader :) great blog, kenal dari encik hazrey yg fofular itewww :p

Bercakap tentang competetive, tu satu hal annoying, ni ada jgk jenis dia carik silap org je, sebok jaga keje orang betul ke tak? Pegi kempen kt bos, pegi riuh rendah dlm mesyuarat kata keje org lain xbetul. Keje dia x betul org x komplen, x malukan dia dlm mesyuarat pun... Grrrr, how to treat this kind of people (people ke setan eh?) Hahah

DeLancrettLurpak said...

Suhana:
Aku pakai yg jual dkt kedai cina.. tapi kalau nak, beli jek dkt wet market omputis, ada je yg fresh tapi besar gabak sikit la...

tu la, aku memetik kata-kata Diana Green Apple "kalau orang kaya tgk, dia tak heran pun", hahahahahha

DeLancrettLurpak said...

Linda:
Itu bahaya tu dik, dah nak keluar dari average manusia tu, kihkihkih..

ko buat #TDDMKA jek la dik, tak sakit hati sgt, heheheh

Related Posts with Thumbnails