Monday, 7 November 2011

Best ke Raya uols?

Lepas makan lamb chops dengan bersungguh-sungguh, kami pun bergasak di dapur. Oh ye, saya ada tetamu dari London, Rozie and Kamila, yg bersama-sama tlg bergasak di dapur. Masak siap-siap malam tu, so that esok pagi boleh relax.  Apa yang kami buat?

Kambing masak  hitam and two moist chocolate cakes. Excuse the picture, hehe.

Ayam masak merah.

Lepas siap semua, kami dok tgk Jamie's Great British series tu. And we noticed that, every time dia rasa masakan dia sendiri, mesti dia akan ckp "Absolutely gorgeous!". Kalau aku ckp depan orang mcm gitu masa makan air tangan sendiri, mesti orang lain muntah hijau kann? Hahahaha.

Next morning, lepas mandi and subuh, terus masuk dapur. Masak nasi minyak and buat topping for chocolate cake. Before kami bersiap, kami breakfast dengan nasi minyak, kambing masak hitam, ayam masak merah and acar buah. Lepas tambah 2-3 kali, barulah bersiap, kihkihkih. Since saya masak empat ekor ayam masak merah, saya bawak la se-pyrex ke majlis sambutan hari raya MCB. 

Warga MCB tgh solat sunat raya.

Makanan adalah sangat banyak, macam- macam ada. Kari kambing, ayam masak kicap, ayam masak merah, rendang ayam, sambal kacang,  sambal daging, lontong,, nasi putih, nasi impit and many-many more.

Mee huun, serunding pulut, kepok and cakes. Dessert tak payah katalah, mmg banyak.

And yg paling best, ada student undergrad yg bawak ketupat, gigih ok! Malas pulak saya nak snap gambaunye, hehe. 


Raya haji je uols, tapi meriah kemain!  
Photobucket

3 comments:

Cik Kiah said...

T

Cik Kiah said...

Aik? Awat keluar T je? Anyway, kelassss kau 'Maria'! Masa akak beraya kat UK dulu masa buat Masters, akak bawak cold pasta je...hik hik

DeLancrettLurpak said...

CikKiah:
You mmg berlidah omputis, tu pasal u tak kesah makan cold pasta di pagi raya, hehehehe

Related Posts with Thumbnails