Tuesday, 22 November 2011

According to Him...

According to him
 

1) Best friends can sleep together.
2) When it's dark, it's going to be Christmas.
3) Sunny day = Sunday.
4) I'm a grown up because I can pour the juice into my cup and write ABC.
5) Don't ask so many questions at grown up. Only one question at a time. 
6) It's feetball, not football.
7) Carrots can make you see in the dark.
8) If you want to be taller and bigger like Daddy, you need to eat your lunch and dinner all up, so that you have strong muscles and bones.
9) Daddy can fix everything
10) You have to wear your seatbelt, so you'll be safe in the car.

Me: I have a friend named Fakhri
Him : Mommy, you cannot say that word.


He thought I was saying F**k-ri, instead of Fakhri.
Kesian anak aku.

Photobucket

24 comments:

kucingorengemok said...

kesian kat orang nama gitu jugak, kalau sebutnya tak betul, hehe

Ribbon Clown said...

hahaha..I like this post.. +100.. ;D

it's feetball, not football.. well, kids do say the darndest things.. ;p

anakdara said...

haha aware sungguh yayen dgn word itu..good job yaya! aunty miss you, boy!

Noir said...

good job Dr Lurpak...macam nak buka balik my production line bila nengok kids cam ni.

Anggerik Berduri said...

oh my oh my so cuteeeeeeeeeeeeeee... hahahaha send my regards to him...

*gelakgulingguling*

sharin said...

*thumbs up to yaya..

boleh gang dgn Iman.. :D

Nana said...

hahaha sweet ;) let him read back when he grown up

Mak Piah said...

PAling paling suka entry tok..

7) Carrots can make you see in the dark.. Yaya, my heart is urs.

DrSinga said...

apakah komen EncikTBag kepada kenyataan nombor 9 ?

Nashays said...

kalau panggil die dengan suku kata pertama aje apekah komen yaya yayen agaknye

Cik Pah said...

tang sunday tu memang standard.. yg kat sini pun istilahnya sama... :D

DeLancrettLurpak said...

KOG:
kan? kesian.. kat sekolah dulu, nama budak tu mmg selalu kena main, heheh

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah:
Banyak lagi sebenonye yg dia mengarut.. mcm holiday means pool and beach, kalau balik rumah nenek is not holiday ok! heheheh

DeLancrettLurpak said...

Anakdara:
Sebenarnya kmk dah terexpose nya dgn cerita nok mencarut, ari ya nya tiru, nya pikir it's funny, ya kenak tego yaa.

DeLancrettLurpak said...

Noir:
kagum betol dgn cikgu dia, mcmana buleh buat anak I ckp mcm gini, hahaha..

DeLancrettLurpak said...

AnggerikBerduri:

err, dia tak pandai jawab salam lagi, nanti kite ajor, hehehe

DeLancrettLurpak said...

K.Sharin:
Vocab nya dah makin besar, ada chance jadik dictionary bergerak kmk, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Sze:

Err, ada lagi ke blog ni bila dia dah besar, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah:
Mulutnya ceredit gilak aihhh!

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga:
Confirm T-Bag senyum-senyum, kembang hidung, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Nashays:
Confirm dia jerit kat aku sambil ckp "it's not a good word!", heheheh

DeLancrettLurpak said...

CikPah:
And I guess, monday supposed to be dark and gloomy because it's moon-day, hehehehe

Mamma Olyn ♥ said...

muehehe.. pandai da yaya

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn:
Pandai sampai tak larat nak layan, hahaha

Related Posts with Thumbnails