Saturday, 12 November 2011

11.11.11 Punya Makan

T-Bag adalah ketagih dengan Tesco chocolate croissant. Dkt rumah kami ada tesco express and roti kat sana fresh di pagi hari. So this week, boleh kata every time lepas hantar Yaya-Yayen pi school, kami akan singgah beli chocolate croissant, argh sedap! 

Balik rumah, saya makan dengan segelas besar kopi susu, kasik mata buntang, nak buat keje la konon kan?

Dah pukul 1 lebih, perut gigil-gigil. Lepas zohor and asar (asar pukul 2.04pm uols), baru saya turun masak lunch. Alah ayam masak kicap je. Sambil masak, saya makan dua, diulangi dua smoked salmon with cream cheese and wild rocket wrap. Benda paling senang. Bila lapar, tarik tortilla wrap, sapu cream cheese, tabur wild rocket banyak-banyak and letak selai smoked salmon, pastu gulung and ngap!

Lebih kurang mcm ni la rupanya.

Pukul 6.30pm, saya suap yaya dinner. Dia makan alahai, ada lah 10suap je, tak abis pun nasi. Agaknye dah banyak makan double chocolate chip cookies kot. Maknya pulak kaut nasik banyak-banyak terpaksa la (ehem, perkataan adalah terpaksa, kahkahkah), maknye makan. Dah la terpaksa makan, pastu abis pulak tu makan, hahahaha.

Exactly 15minutes lepas abiskan makan nasik yaya, buat satu giant mug kopi susu. Duduk depan tv, ambik 3/4 chocolate cookie yg Yaya tak abiskan tadi, pastu makan and hirup-hirup kopi, sambil nengok Hollyoaks. 



Mentang-mentang dah keluar dari range obesity and muat pakai size 12, kau sukati la kann?
Kalau mcm ni gayanya bila nak masuk range normal balik ni weyyyyy!!!!
Grrr!!!
Photobucket

5 comments:

azieazah said...

Gitu lah jadi mak mak ni kan? anak tak abis makan, kitaaaaa jugak perabis, kan? kan? hehehe

DeLancrettLurpak said...

Azieazah:
Tu la, tapi tak buleh nak guna ayat "beginilah nasibku yg malang".. hehehe.. sebab mmg sedap melantank, hahahahahha.

Mak Piah said...

Nikmat uols!

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah:
Nang lah nyaman, sampei buncit perut aihhhh...

محمد رازيق said...

huhu... nice la story.. buat lapar ni :))

Related Posts with Thumbnails