Friday, 21 October 2011

Terkenang...

Masa raya hari tu, kami pi beraya and celebrate birthday pakcik-makcik-sepupu-sepapat di rumah nenek sedara kami. Dkt rumah nenek kami, mmg dah biasa hidangkan perut masak lemak cili api dipagi raya. Since kami tak dtg raya pepagi raya, ingatkan dah terlepas dah hidangan mantap nenek sedara ku itu. Nasib baik ada org simpankan, heheh. Arhhh, osah sodap eh. Perut masak lemak cili api nenek sedara saya yg sorang ni mmg power gilak ahhh, pekat. Ntah berapa bijik kelapa la dia pakai, tapi tak elok selalu makan la kan. Ok, sekarang masa cari perut lembu tapi sapa yg nak kemaskan? Huwaaaaa!!!


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

10 comments:

Kazaztan Team said...

rupe masak lemak kat atas tu sebiji mcm arwah wan saya punya....rinduuuu

cahya indah said...

tengah lapar time nak hujan ni..terliur abes

Melissa Imran said...

Kak, nnt balik malaysia boleh dtg kampung saya. Nenek sedara saya masak lemak cili api (orang jolobu) pakai cili api 2 tin susu, kelapa 5 bijik, ayam kampung salai 3 ekor, dapur kayu api. pedas kemain berapi kepala tapi takleh berenti makan, sampai laki saya orang KL tak pernah sentuh lauk cili api makan sampai hirup kuah huhuhu

Ann Huda (Ate) said...

Ohoo..Ayu nya lemak cili api perut tu...Tergoda.

NormaLiza Mah said...

ni lauk kegemaran saya...
hihi
best nyer dpt makan ni...
huhuhu....

erm.. singgah usha entry n iklan.
moga dpt bntu tmbh tabung blog.
jom singgah,.....

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Hidangan sgt nostalgic bagi kebanyakan orang, kannn?


*ayat skema gaban*

DeLancrettLurpak said...

Cahya:
Memang merembes air liur kan?

DeLancrettLurpak said...

Farrah:

Bak sini alamat kampung ko.. hehehhe

DeLancrettLurpak said...

Ann Huda:
Nasib baik masak lemak cili api ni makanan, bukan laki orang, kalau tak, mmg bahaya, sebab ramai yg tergoda, heheheh

DeLancrettLurpak said...

Normaliza:
Pandai masak lauk ni tak yang oi? Akak tak pandai, hahahaha

Related Posts with Thumbnails