Sunday, 23 October 2011

Sedap tapi...

Peparu/kelempong sambal or some call it as peparu dendeng.
Saya suka makan.
Tapi saya saya tak suke nak kerjakan.
Kena rebus.
Kena masukkan dlm oven or what ever method you have to make it dry.
Kena goreng garing2.
Kena buat sambal.
Banyak yg kena, tu yg tak "kena".
Tapi saya adalah bernasib baik.
Kerana ada jiran jauh dan jiran dekat bergabung tenaga, hasilkan sambal peparu yg awesome.
Hehehehehe..


Dengan bangganya saya isytiharkan ini bukan hasil kerja tangan saya.
Tapi saya suka hati wiiiiiiiiii....
Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

4 comments:

norh said...

saya suka jugak.. dan saya tak pernah pun buat sendiri..he he

DeLancrettLurpak said...

Norh:
High-5!! hehehehe

wantie said...

suka kelempung. tapi tak pandai masak bagi garing.

DeLancrettLurpak said...

Wantie:

Itu le petua yg saya dgr. Kena keringkan, baru kelempong tu garing lepas goreng. Sumbat dlm oven kejap, cer try ye

Related Posts with Thumbnails