Friday, 7 October 2011

Bahan Seludup

Saya berjaya seludup ini ke Hengland, acar buah masa majlis kawin adik saya.
Mak saya pegi ckp dkt caterer yg saya sukaaaa gila acar buah dia, so acik Ruby tu bagi satu balang kecik utk saya. Saya balut kemas-kemas, wrap dgn cling flim and selang seli dgn plastic bag sebanyak tiga kali, takda sebarang tumpahan berlaku. Masa keluar dari custom check dkt Heathrow Airport tu, kami buat muka confident aje. Kesian jugak tgk budak undergrad yg first time sampai kena tahan oleh custom, sabar ye dik, hehe.

Makan acar buah tu dgn ayam masak korma.

Perhhhh, orgas*!


*Excuse the language, banyak sgt tgk Tahajjud Cinta*
kihkihkih
Photobucket

11 comments:

kucingorengemok said...

apakah rahsia untuk tidak ditahan kastam? tapi kita dulu pun tak pernah kena tahan, muka budak baik kot? hehe

bujal X said...

kemain orgas! keh keh~~

*seludup belacan ble lepas tak? ke kena declare sebagai cheese?

ciketon fazya said...

Kita baru cleaning rumah,let go mknn tmt tempoh.termasuk acar buah kenduri kawen kita dlu..setahun setengah ada kot kita simpan..manufactured date xdpt dknlpsti..huhu

- GC - said...

sedapnya acar buah!! boleh stress masuk blog ni, asek ckp pasal makan. haha. mak cakap kena pantang makan lagi...!!! ohhh..

cahya indah said...

teringat acar buah mak mertua kakak sepupu cahya yang buat bisnes catering..sedappp.

DeLancrettLurpak said...

KOG: Kena bawak brg ikut logic sikit la kan. Takkan la 3 org je tapi bag sampai sepuluh. Lepas tu, lagi selamat kalau letak brg makanan dalam bag kot. Kalau letak dlm kotak, nanti kalau kotak tu dah tak rupa kotak, takut nampak berminyak ke(brg tumpah), confirm kena tahan punyaa

agak2 muka sekarang muka baik lagi tak? hehehe

DeLancrettLurpak said...

Bujal: Mana kamu tahu ni?! Saya seludup 1kilo belacan sarawak.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Ciketon: Kenapa tak simpan je acor tu sampai beranak anak yg ke-4? barulah authentic, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

GC: bagus, pantang la.. bior la kami yg makan, kihkihkih.

DeLancrettLurpak said...

Cahya Indah: Agaknye, kalau nak bukak catering bisnes, mesti pandai buat acar buah kan? Huh, sah sah akak tak buleh bukak catering bisnes, hehehe

Mak Piah said...

pls...mintak resepi acar tok...

Related Posts with Thumbnails