Monday, 10 October 2011

Pengorbanan Seorang Anak

Ada tiga students kat rumah ni, yg dua tgh berperang otak, masing2 dah kelam kabut, maklumlah dah final year, kalau tak kelam kabut tu, mmg tobat terer la kauuu..

Yg sorang tu student sekolah makan, yg dia tau main, makan, makan main, takdo lain do. Disebabkan omak apak eh sebuk, terpaksa la dia self service. Since dio mmg suka bona kepit dgn omak eh, dia sanggup tertdo dkt bwh, temankan omak eh mengarang slide sambil omak eh terperasan yg data dio tak cukup, lalu berkata "mcm haraaaammmm! Aku nak present baru aku perasan, baruaaaaa @q*@g?!?9#!!!" Lalu omak eh pun tulis email chenta pada boss, bgtau yg results tak berapo nak cantek sobab researcher aka omak eh gelojoh (gelojoh atau kata lain bagi gelojoh adalah ustaz shauki) buek kojo. Planning mesti ado kalu buek phd ni kak oi, isk, menangis tiado guno eh. Soba yo la bilo baco email boss sok hari, confirm bernanah mato mentaro nak ngabihkan satu email. Takpo lah, nasi dah jadik bubur, tapi kalau dah jadi bubur, buleh lagi kito modified bubur tu jadi bubur lambuk ko, bubur daging ko, hidup mesti kreatif bai.

Okla omak eh nak tdo, sok dah janji nak bwk budak yg selalu self service tu ke city centre naik bas. Alah, budak-budak, naik bas pun hepi. Padahal omak eh nak boli seluar opis. Omak eh ni gendang gendut tali kecapi, kenyang perut bontot tambah seinci, haa ko ado?

*rindu pakgad sekolah MARA Klawang, mmg berbolit lidah nak ckp dgn pakgad, tapi se suko yo.

Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

10 comments:

suhaila said...

oh buah hati yaya..nang big supporter mummy nya tok..sanggup ya tido d bwh nk neman ktk mah..ooo jaik ati...

bujal X said...

*terpaksa buka kamus minang-melayu.

keh keh~

Kazaztan Team said...

enkao melako doket2 nogori 9 ko...ehehehhehe..den pun dah lamo tak pektis nie haaa

Chik Att said...

tengah google... cari translation ..

See memang dok paham sangat bahaso minang ni ...

ko belasah jaalah ..

Ms.Lilies said...

xdapek den nolong ea mim

DeLancrettLurpak said...

K.Su:

Mommynya la kei teman kelai, teman makan, semua mommy, gine la gaya nak ooo

DeLancrettLurpak said...

Bujal:

Kamu mmg pure selangorian kahh? hehehe

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:

Atok se suku biduando.. tapi kek umah takdo speaking minang do..

DeLancrettLurpak said...

Chik Att:

Tak paham langsung ko? Osah susah nak paham lawak Ebby Yus, hehhe

DeLancrettLurpak said...

K.mimi:
apo nak buek k.mimi oi, dah nasib badan hehehe

Related Posts with Thumbnails