Wednesday, 26 October 2011

Myth yg Penuh Kelucahan

Ini adalah senarai myth (kalau korang kata it's fact, sila bagi reference ye) yg saya dgr, tak nampak betol scientifically. Tapi inilah yg saya selalu dengar masa saya remaja (awww!). Bunyi mcm lucah, tapi itulah hakikatnya, hidup ini penuh kelucahan, hahaha.


1. Jangan berlunjur depan orang tua. Orang tua boleh nampak kedaraan korang dari cara ko berlunjur.
*Rude ok berlunjur depan orang tua, hish! Er, org - org tua ni takde kerje ke nak check ko dara ke tidak setiap masa, wakaka! Aku dah tua and aku mengaku, aku takda masa nak check pompuan itu ada dara ke tidak. Eh Kak Nam nye kau kannn?!


2. Jangan tunjuk kawasan tricep (aku guna scientific term, kang kata bawah lengan, ada yg ckp ketiak pulak) pada orang lelaki dan jauh sekali suruh diorg pegang. Sebab katanya colour dan kelembutan bahagian itu sama seperti part payudara anda. 
*Motif kau nak tunjuk/suruh org pegang tricep kau kenapa? Kentalkah? Kau bodybuilder kah? Eeee gatal!


 3. Apabila seseorang itu sudah kehilangan daranya (mungkin dia misplace, hemmm), bahu dia menjadi semakin lebar.
* Paling tak buleh blah kan? Hahaha.


4. Sentallah first period anda di muka kerana ia akan menjadikan muka anda bebas jerawat selama-lamanya.
*Pengotor ok! Korang buat ke? Aku tak, by the time aku tau, aku dah period kali berapa ntah, aje gile nak sental dkt muka, wakaka!


5. Kawasan nadi di pergelangan tangan adalah sama dengan warna payu dara anda.
*Again, meroyan agaknye semua nak tgk payu dara aje kejenye, hishhh!


6. Kening bercantum, kuat ehem ehem.
*Nanti aku check Ustaz Shauki punye kening.


7. Saiz kasut/selipar kaum lelaki adalah berkadaran dengan ____.
*Ye ke? Ye ke? Hish!


Itu je la yg aku ingat pun. Perasan tak, masa kita remaja banyak dengor benda mcm gini la. Maklumlah, muda remaja, perasaan ingin tahu yg over. Tapi tak aci kan, asik check dara pompuan je? How about lelaki? Banyak dah yg terbazir, bakal - bakal hakim. doctor, semua flush down to the toilet, if you get what I mean.


Maafkan entry yg tak berapa cerdik ni ye. Banyak keje so banyak mengarut, hahaha.

Photobucket

32 comments:

bujal X said...

Kasut saya saiz 10.

Noraishikin Mohd Salleh said...

haha...seyes ngek myth ni semua. part period tu mmg takleh blah. yaikss!!

amboi Bujal..haha

Lya Colours said...

haah sume more kepada org perempuan je ek

eh apa kaitan plak dara hilang bahu jadi lebar? *garu-garu kepala*

ciketon fazya said...

Bila kita cek saiz kasut laki kita..i said wow!

Kesian org berbahu lebar,dia disalah erti kan..

blu4sky said...

hahaha
another myth yg i pernah dgr..cheekbone org perempuan relect kebesaran payudara.. dan sumber2 ni biasanya dtg dr budak2 lelaki..mana tah diorang belajar

somuffins said...

DLL
I masih suci you...hahahawww..

Tijah said...

saya semangat klik nak komen. tapi baca komel bujal terus

drop mai jaw

Noir said...

this is hillarious. saya pernah terbaca satu blog menerangkan camna nak tahu dara ke tak. tapi itu blogger takde style dan kellas macam Dr Lurpak. saya benar2 terhibur.

btw kasut i size UK sepuluh setengah.

Daddy Ziyyad said...

miahahahaha....no 1- 5 tu, first time saya dengar!

norh said...

ha ha.. terkenang zaman muda2..

tasekM said...

apsal dr 1 - 7 satu pun aku tak pernah dengar?
teruk aku nih...

heh.



.

Cik Pah said...

satu pun tak pernah dengor.. kat johor diorg merapu benda2 ni guna lain indicator laa... :P

Nashays said...

Keturunan aku adalah berbahu lebar nok..
adakah dara ku telah tercicir di mana2...
*kerut2 dahi..

Nina said...

nombor empat tu petua orang hindu sebenarnya. pernah sekali saya break out tahap gaban punya,then this one friend (hindu) mentioned rubbing ur panties to ur face to prevent further break outs. jerawat malu nak tumbuh, katenyer..

DeLancrettLurpak said...

Bujal:
Mesti kamu berasa bangga setiap kali pegi kedai kasut, tambah2 lagi bila salegirl tu tanya, "bang, size berapa bang?"..

mesti muka kamu menyerongeh mcm kerang kannnn?

DeLancrettLurpak said...

Ikin:
Kan? Masa budak2, takda masalah besar, ni je la dlm kepala otak, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Lya:
Ini tidak adil! Kan?

DeLancrettLurpak said...

Ciketon:
Kesian swimmers kan? tak pasal-pasal kena tuduh keciciran dara, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

blu4sky:
Yang tu pun I penah dgr.. tapi x logic dowhh!

DeLancrettLurpak said...

CikSom:
ye ke? tak percaya i tawwwww

DeLancrettLurpak said...

Kak Tijah:
Dah la dia yg first yg comment, terkedu semua org nak komen, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

Noir:
Kalau pi kedai kasut di UK ni, you're a normal people.. hehehe


ye ke? malu i tawww!

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad:
Seriously? Tak pernah dgr langsung ke?

DeLancrettLurpak said...

Norh:
Zaman jahiliyah, kann? hehhehe

DeLancrettLurpak said...

Tasek:
Ko ni budak baik kot..
Hehehe

DeLancrettLurpak said...

CikPah:
Care to elaborate?
Indicator apakah?

DeLancrettLurpak said...

Nashays:
Kesian ko nox.. Fitnah sepanjang zaman, wakakak!

Tipu kan benda tu, hishh!

DeLancrettLurpak said...

Nina:
Awak buat tak? hehe.. kalau buat, meh bagi gambo awak kat kite.. hehehe

Cik Pah said...

tak sanggup nak kuterangkan cik lurpak oii... saannnggaaat ler merapunya... (masa kecit2 dolu terpedaya laa jugak..)

DeLancrettLurpak said...

CikPah:
Mesti sangat biru, ye tak? hehehe

*Miss Geli^ said...

Kalu jalan kengkeng dah tak dara...walau mak dara lagi..gittuew??

DeLancrettLurpak said...

Miss Geli.
Jalan mengengkang tu confirm dah main dari belakang tu.. hish, bahaya! Hehehehe


Ko jln kengkang tak? Kihkihkih

Related Posts with Thumbnails