Sunday, 9 October 2011

Make It Better, Make It Awesome lah sangat!

Hari ni adalah majlis Aidilfitri MCB. Yes, a bit late sebab ramai warga MCB balik raya di Malaysia tahun ni. So tok ketua suruh tunggu semua balik, baru buat. Since saya tgh bergelumang dgn coding, (dah nama ko budak computer science, takkan la ko busy menjahit pulak kan?), saya mengambil jalan anti-stress saya, iaitu baking. 

Ternampak red velvet cuppies dkt mana ntah hari tu, so harus lah mengeletis nak buat sama. Plan sebenonye nak buat 60 cuppies, yg dpt hanyalah 20 kot. Sebab masa tgh buat, ada budak sebok mengacau, grrr!! So end up, the second batter terus saya convert jadikkan cake, tak kuasa mak noks!

Saya bab cake ni, insya-ALLAH, kalau jampi serapah saya betol hari tu, jadik la kek saya (dah la insya-ALLAH, tapi jampi serapah, wadehey?). Taaaaaapi, sesungguhnya icing/cake decoration is not really my department lah. Tapi, diriku mengeletis juga nak buat. Bila saya dah siap buat all the cuppies and cake punye deco (kau panggil deco ke? Aku tgk mcm plaster dinding je..), saya pun panggil Yaya-Yayen. Lepas tu, dia terus kata yg mcm ni.
 
Ala, mcm yg dlm cerita Ace of Cakes tu. It was supposed to be "Make it Bigger, Make it Better, Make it Awesome".

Pastu, dia siap kata "Mommy, I want to kiss you". and I said "Why?". He answered "Because you did a good job". 

Korang nak tgk tahap budak umur 4tahun ckp good job and tapi sebenarnya, confirm korang kata mcm aku "mcm plaster dinding aje". 





Kann? Menyampas I tauuuu!
  Photobucket

12 comments:

Makji Esah said...

Kids don't lie tawwww.....tapi budak2 manalah tahu apa tu plaster dinding kannn...etlis, ko ada gak menggodak cake..aku? pancake pun tak reti buat...

somuffins said...

10x I repeat video YY. Awesome!

Kek tu pun awesome. I tak pernah buat RVC. Nak tanya, camana you buat deko kat atas kek tu? From the cake itself ke?

nuriL said...

helloww mim..
aku agree with Yaya Yen..
mcm iklan plak aku rase bila die siap dgn gaye gtu..
eh nnt balik mesia anto die audition iklan memane ek! ;)

"make it better, make it awesome!"

norh said...

"macam plaster dinding je" itu adalah seni ok.. :)

Madam Sooyaree said...

Ok la tu, rupa kek. Kalau rupa penkek haruslah nanges

DeLancrettLurpak said...

Makji: Tell u the truth, pancake omputis, I pun tak pandai buat, lempeng malaysia, I pandai la kannn...

Eleh, budak tu, bodek je lebih. Ciss!

DeLancrettLurpak said...

CikSom:
A'ah, itu from cake crumbs yg melekat dkt baking parchment tu.. I blitz kan dalam blender to make it halus, then tabur saja..

DeLancrettLurpak said...

Yanot: Err, muka jawa+bugis mcm tu org nak amik ke masuk iklan? kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

Norh: Hanya org seni je yg buleh ckp seni, org mcm I, mmg nampak mcm plaster dinding, hikhikhik

DeLancrettLurpak said...

Madam Soyaree:
Betol gak kata ko nox. kalau rupa pancake, harus la aku give up baking, hehehe

cahya indah said...

akak, comel sesangat la "make it better, make it awesome" tu.. ;)

Mak Piah said...

gerammmmmmmmmm sangat nak menvakuuuuummmm budak Yaya nehhhhhhhhh....eeeeeeeeeeeeeeee...mecik Mak Piah tau budak british nih...

memvakuum : kissss yang sedut sampai macam tinger budak kecik nih melitupi hidung yang digunakan untuk mencium.

Related Posts with Thumbnails