Wednesday, 5 October 2011

Kesian si Yaya-Yayen

Budak ini adalah marah-marah disaat nak balik kalau pi rumah orang. Kalau org dtg rumah pun, dia akan nangis kalau orang tu dah nak balik. Hari tu pi rumah Kak Anis, dia siap letak kaki dkt pintu kereta, taknak kasik kami tutup pintu. Esoknya, bila saya tanya dia, "why were you crying last nite?". Dia kata " I don't want to go home, there's no one at home". Tak ke sadis bunyinye? Ye le, mak pak eh je yg ada. Dia boring. Yes, I know. It's time to have another one, tapi takut la kan, yg dikejar tak dpt, and yg dikendong berciciran. Saya saja tahu mcmana kepala otak saya berpikir, and having a baby right now adalah langkah yg tak berapa bijak.  Not that I say org yg beranak di saat belajar adalah kurang bijak, no, saya tak ckp mcm tu. Saya hanya berkata mengenai kes saya, hanya saya kenal diri saya. Lain orang lain caranya, so terpulang la pada si tuan badan yg mengandung. Buttttttt, kalau Allah nak bagi sekarang, saya tidak akan mengeluh. Because everything happen for a reason. Mana tau disaat pregnant cun pulak kena viva, external examiner rasa kasihan pada diri ini, best gak eh, hihihi. Lalu dpt viva less than two hours, weehooo!!!  Hey, ni aku nak cerita pasal pregnancy di saat belajar or pasal Yaya-yayen ni?! Hish! Melalut sokmo!


Anyway, budak ini adalah kasihan. Cakap pun dkt Talking Tom dkt Ipad. Tu je la kerjenya. Lepas boring ckp dgn si Tom, dia ckp dgn Talking Bird si Larry, lepas tu main game postman Pat/Angry Bird (Hungry bird,  according to him)/Monkey Swing. But satu game dia tak leh kacau, iaitu Smurf, kalau kacau, mommy dia akan #sentaphatimaknak!!!



Photobucket

21 comments:

Rozie said...

owh sangat rindu yaya saya :) dan mummy nye juga!

bujal X said...

bagi dia adik tiri!

*keh keh~~sekarang sila terajang saya.

ciketon fazya said...

Pilihan jawapan untuk saranan bujal ;

Boleh! *tangan ke bahu mata ke atas*

Ribbon Clown said...

comel sgt2 si yaya yayen.. Aku suka part yaya lari ke TV tu.. drama tul heheh

Adam tgk vid nih ttrus mintak Ipad, yg puas aku sorok sepjg malam tadi.. he he dia pun sibuk nak main cam yaya plak..adeh..

Kazaztan Team said...

tambah...tambah...tambah..tambah..tambah....tambah....saya pemberi motivasi...sekian terima kasih...

somuffins said...

DLL
Tumpang terhibur tengok keletah Yaya-Yayen.

DrSinga said...

tak jadik nak komen terketawa besor baca komen Bujal

Mak Piah said...

Hahaahhaha..cute kali jak. rasa nak gomol jek budak Yaya nihhhhhh!!!
Sora mak Yaya ya tang manissssssss jak bunyik nya...LOL

X hugs for Yaya.

Melissa Imran said...

Akak, tutup mata aje, cepat buntingkan diri!! Erk Dissertation dah chapter berapa? (ayat kurang ajar hehehehehe)

DeLancrettLurpak said...

Rozie:
Kami akan ke London 19th ni, Chelsea! Chelsea! Rasa nak pi National History Museum jugee

DeLancrettLurpak said...

Bujal:
Kamu mmg mintak kena sekeh keeeeee???

DeLancrettLurpak said...

Ciketon:
Kannn? Eeee, tak sesuai tauuu

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah:
Yaya tu mmg eksyen, tension aku. Tapi kesian la gak, budak tu boring, heheh

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Kite mmg nak tambah tauuu.. ada 2 lagi kuota, hehehe

DeLancrettLurpak said...

CikSom:
Tu belum jumpa face-to-face, banyak songeh itu budakkk

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga:
Bujal tu mmg sengaja tauuu, eeeeee

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah:

Mak si Yaya control sora. Mun ktk dgr live, ya rabbi! nang terkiak kaung ajak, kahkahkah!

DeLancrettLurpak said...

Farah:
Lain padang, lain belalang uols! Patutnya dah buleh dah start chapter 1, chapter 2 and chapter 3. Saja malas! wakakakak!

suhaila said...

oh tedah yaya tek mah..nya dh besar so boring menar nya tek sekda kawan..tp saya paham keadaan ktk ya..kita dlm perauk yang sama ke UNIMAS.haha..mun Allah berik rezeki time tok, terimak dgn hati gumbira kan kan kan? ada hikmah d setiap yg berlaku itu..

DeLancrettLurpak said...

K.Sue

Dalam hati yg terbuka tok, kmk nyambong agik pakei implant tok aihhh, hehehhe

Rozie said...

kakak, unfortunately rumah kami x boleh nk offer utk stay kalau dtg london. bilik depan ada penyewa sampai 15dec...

Related Posts with Thumbnails