Monday, 3 October 2011

Kalau Malas Masak

Ye, kalau malas masak, saya makan je raw salmon. Takyah bernasi bagai, dip dgn soy sauce and wasabi je. Tu sepinggan sorang. Yaya-yayen makan fish fingers laa. Isk, bila la nak cuba raw tuna ni, dgr kata lagi sedap.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

12 comments:

Lady Arween said...

owh tidak...sangat tak boleh masuk dengan tekak ku..huhuhuhu

Mak Piah said...

sedappppppppp nyaa... yg raw salmon ya nang beli nok mantak..kak ya iris ajak kah lu makan?? makan kedei jak.Sik penah molah dimpun. cemni kah oowh..
sila beri tunjuk ajar.

zarin said...

menggodanya..sungguh ku tergoda :D

Nashays said...

ok boleh ditiru..smlm aku dah mengidam nak mkn sushi gak..next ko kena share tips bli salmon..

bujal X said...

mencabar betul kalau kena makan begini~~keh keh~~

*mana adress??

DeLancrettLurpak said...

@Lady Arween
kena rasa kat sini punye raw salmon kot, fresh gituuuu! sedap wehhh!

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
aok, pegi m&s, beli ikan, balik rumah, hiris-hiris, ngappppp! sedapppp!

DeLancrettLurpak said...

@zarin
ala zarin, u rajin, selalu mengkarikan salmon. i malas! tu pasal makan raw mcm gini, sedapppp!

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
kalau nak beli salmon, ko mesti tgk color dia dulu. mesti oren serorenya. kalau dah oren gelap tu, dah tak fresh. lepas tu, ko tekan la sikit, kalau lepas tekan, isi nya bounce balik, elok la tu, kalau benyek je, dah tak berapa fresh la ikan tu...

tapi kalau beli di m&s, ikAn mmg sentiasa elok aje. tapi kalau beli dtesco kena tgk bebtol la..

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
sedap bujal, sekali rasa nak lagiiii!

saya dah bg address tadi, cer check

Yan said...

whoaa... nikmatnya kalau dpt makan raw salmon sekali sebanyak ni kat mesia nih.

DeLancrettLurpak said...

Yan: Kalau kat Malaysia, agaknye berapa la kosnye ek?

Related Posts with Thumbnails