Sunday, 30 October 2011

His Favourite

Saya masak kambing masak hitam ari ni. T-Bag nak makan dgn roti canai and saya makan dgn tortilla wrap. Rumah ni mmg kata kalau beli 20kg beras, mmg tahan 6bulan la jawabnye. Tapi kalau masak nasik lemak, mmg confirm 2 cups of rice saya masak, sebab we really love nasi lemak. Sebab tu menu nasi lemak hanya sebulan sekali sahaja, bahayaaa!

Anyway, for little kiddo, I made chicken creamy tagliatelle with peas.


Tapi malangnye, budak ni tak suke. Saya dah perasan dah yaya ni, kalau selain spaghetti, mesti dia tak berapa suka. Saya buat macaroni pun tak nak makan, spiral or shell pasta pun taknak.  Lepas  dua suap dia makan, dia kata, "I just want to eat the chicken bits and peas". Maksudnya, dia tak berkenan la kan. Kang lapar pulak. Saya pun terpaksa la simpan balik pasta ni, dan bawak keluar fish fingers and peas.



Hasilnya, selepas 10minutes.


Tapi kalau yang ni, tak payah suruh, dia volunteer nak makan.

Ada orang makan angin di London, beliau tlg postkan kepada kami.
Terima kaseyyy!!!

Photobucket

8 comments:

Mamma Olyn ♥ said...

wowww choki2..iloike.. hehehe, tringat zaman sekolah dolu2. mmg bgs la ble jimat beras, ni semu masakan nak mkn gan nasi, nasib bfast mkn roti, tue pon kekdg wat nasi lemak/grg, ha satu hari la mkn nasi tu, last2 chef amatur ni dipam2 spt belon sudah.. huhu

DeLancrettLurpak said...

Olyn:
I'm sure chef tu tak amatur aka very the professional and chef tu mmg takkan kena pam punya walau makan nasik pagi ptg siang malam pun, sebab chef tu mmg slim melim.. hehehe

Kazaztan Team said...

tu choki2...antie pun gatal tgn beli...ehehhe

kucingorengemok said...

baru berkesempatan membaca google-reader hari ni... dah tiba rupanya, hehe, makan puas-puas! :D

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Choki-choki ni berhantu.. bukan budak je suka, bapak budak pun suka... hehehee

DeLancrettLurpak said...

KOG:
Yang tinggal tu buleh hitung dengan jari dah.. ganas bapak budak dan budak makan choki-choki ni.. mak budak baru makan satu.. diet uols!

gerbera said...

Pecaya atau tidak, saya tak penah makan choki-choki :)

DeLancrettLurpak said...

gerbera:
Seriously? Hehehe.. sedap tauu.. tapi bahaya, makan satu, nak lagi dan lagi

Related Posts with Thumbnails