Saturday, 8 October 2011

Dr Mileen

Semalam saya pegi Birmingham. Sebab ada meeting dgn boss and nak celebarate BFF's viva. Mcm biasa saya naik train pukui 10am. Mileen's viva pun start at 10am. Saya meeting pukul 12.30pm. Sampai2, check pigeon hole, ada result 27month dari supervisor and research advisor, Alhamdulillah. Kenapa kena jumpa boss, sebab kena pi conference next week. So, kena la tunjuk last result and discuss for our next step. And mcm biasa, saya meeting tidak pernah lebih dari 40minutes, kalau lebih tu, maknanya menganyam ketupat la tu, hehehe. Lepas tu tgk sms dari Fazira, katanya Mileen lunch break and diorg melepak dkt Starbucks. Sampai sana depa dah abis makan dah pun, perut saya pulak sebu. So, minum aje ayo dan terus melepak di bilik Fazira. At 2pm, Mileen masuk balik bilik viva.. After 45minutes, dia keluar balik and join us. Mileen dah berdebar-debar. Kami relax je, padahal dlm hati, tumpang sekali dupdapdupdap. Kang kalau kami gelabah, tuan punya badan kang meraung kanggg. So, nearly 25minutes kot, baru chairperson panggil Mileen. Kiteorg pun pegi la ikut belakang dia, tunggu depan pintu bilik viva. 5minutes lepas tu, Mileen pun keluar. Yay!!! Dah jadik PhD holder.

Dr Mileen with her present and her panda eyes, hehehe.

Lagi tiga orang ni, Insya-ALLAH next year akan viva. Doa-doakan lah ye.
  Photobucket

12 comments:

cahya indah said...

wahh..memang asyik dengar achievements orang je sekarang ni. congrats to the new PhD holder. and best wishes untuk yang next year ;)

Makji Esah said...

wuishh..tensen taww dengar cerita org pandai pandai ni...hihihihi...

DeLancrettLurpak said...

Cahya Indah: Kan, Insya-ALLAH, our time will come..kan kan?

DeLancrettLurpak said...

Makji Esah: eee, statement u ngadas tauuu.. menyesal tau belaja, gomen bagi gaji minima cikgu RM3000, i nye gaji lom lagi cecah 3K, benci! benci!

aliaaroslan said...

congrats to kak mileen.

selamat pegi conference to kak mimah!

Makji Esah said...

Wahh..kau ni kira miskin kota la ni..laaa....tapi mampooo pergi stadium celsi na....hehehe..miskinnnn la sgt..kahkahkah

Makji Esah said...

Eh Melahh..ajar lah mak camne nak update blog pakai blekberakkk

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,

Thanks dear :)
Slide pun tak siap lagi, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

Makji Esah: Alaaa,I kaya kat UK ja, itupun tahap atas sikit ja dari org makan duit council, kahkahkah! Kat Malaysia, I kayappp!

DeLancrettLurpak said...

Makji Esah: Kihkihkih, jeles le tu dgn CKiah yg boleh update guna Blackberak, anyway, ni haa, saya jumpa tutorial,ok la tutorial ni, tutorial ni bukan for dummies, org bijak pandai mcm kita boleh paham punya, kahkahkah!

http://www.fdhelina.com/2011/04/tutorial-update-blog-via-blackberry.html

Makji Esah said...

Wahh..kau ass-u-me aku pandai na....haha...terima kasih sayang..nanti kau mai London, aku belanjan minum kapir niro tu ye...

DeLancrettLurpak said...

Makji Esah: Apa kelas minum air kapir niro tu.. murah sgt! Saya suka yg mahal2 mcm food dkt MSD tu, kahkahkah! Baru la standard kannn?
#TanganDiDadaMataKeAtas

Related Posts with Thumbnails