Tuesday, 25 October 2011

Badminton dan Chicken Roast

Hari sabtu itu. Saya bangun awal. Biasa bangun lambat sebab syuruk adalah sgt lambat, dasar subuh dinosaur! Pukul 7.35am, saya dah terpacak dkt bus stop.

Inilah manusia yg gigih, semata-mata nak main badminton. Walaupun obese, saya tetap suka bersukan,wakakaka!
Tunggu bas. Pukul 8.10am dah sampai depan Hall si Mezon. Lepas tu saya, Shahbe and Mezon slow-slow daki Park Street yg boleh tahan gak la dasar ketonggekannya. Kami ke Kingswood Sports Centre and later Farah and Asmid joined us. Kami main badminton! Weehooo! Last week kami main utk MCB tournament, tapi sgt tak puas main sebab diriku kalah, mmg la tak puas, kahkahkah. So kami main lagi minggu ni.

Kami habis main pukul 11am. T-Bag ambik saya, singgah few places then balik rumah. Sebelum pegi main, saya dah siap marinade chicken legs. Balik tu, terus on kan oven, campak ayam dan chips ke dalamnya. Halfway ayam tu dok tergolek dalam tu, saya keluarkan kejap ayam and ambik the chicken juice tu utk buat gravy.

Saya suruh tengok gravy saya tu, bukan suruh tengok gravy boat Royal Doulton-Chiffon-yg-saya-beli-dkt-cleareance-sale-Debenhams, hehehehe.

Ni version Yaya and T-Bag, roast chicken leg with chips and petit pois. Sebab diorg berdua tak makan salad.

Ni saya punya, with mixed leaf salad and croutons plus the caesar salad dressing.

Saya and Yaya je makan gravy tu, T-bag confirm nak makan dgn sos cili, mmg terbukti anak Malaysia.


Dah la main badminton.
Pastu makan mcm roasted chicken and salad, ish memang sehatlah!
Tapi jgn terpedaya.
Malam tu saya makan  nasik banyak gilaaa, hahahahahah.



Ok, sekarang nak main badminton lagi, mariiiii!
Photobucket

12 comments:

Kazaztan Team said...

yeayyyyy..mari bersukannn

bujal X said...

keh keh~~bakar kalori tambah kalori~~

Tijah said...

dressing dia yg merbahaya tu. eh ke berbahaya? tak tau...

Ribbon Clown said...

Sedap n sihatt!!! go bebeh!!!

..aku tgh defrost ayam..plan nak wat menu yg sama cam ko nih hehe

KSWSK said...

xpe..mkn ayam tu utk tenaga main badminton...

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Org pregnant kena buat senaman kegel. senang sikit bersalin, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Bujal:
Haih, dah tua Bujal. Exercise banyak mana pun, tetap susah nak slim, ish ish ish.

DeLancrettLurpak said...

Kak Tijah:
Ala, sikit je merbahaya.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah:

Yang pentingnya senang nak buat.. maklumlah aku dilanda angin malas, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Wawa:
Kannn? Kasik balance la.. hehehe

gedek! said...

ajak la uncle makan...

jangan ajak uncle main badminton!

DeLancrettLurpak said...

Uncle Gedek:
Pandai main badminton tak? Ke selalu buat senaman jari je, heheheeh

Related Posts with Thumbnails