Tuesday, 4 October 2011

Anti-Obesity Law

Anti-Obesity Law:
A company faces stiff penalties if its employees' waistlines exceed 33.5 inches for men and 35.4 inches for women.


Kalau kau boyot, kau jobless.
Ye la, kang mati la company nak menanggung penalties.

A: Ko dpt tak jadi Pegawai bla bla tu?
B: Tak pun.
A: Eh apahal? Bukan ke ko sorang je calon hari tu.
B: Sebab aku boyot.
Sadisssss... Mmg drop your water face la kalau alasan itu yg diberi.

Lagi berapa puluh tahun, public/private employees semuanya abg-abg kekar and kakak-kakak kerengga.
Sementara tu, tahan aje la company and unit-unit kerajaan kena penalties.
Kihkihkih.


Abisla, kedai/gerai jual nasi masa lunch tak laku. Semua pakat makan salad, ye la, bendi cicah belacan je masa lunch.


Saya bukan tak suke rakyat semua sehat (kau bercakap mcmkan kau menteri kannn?). Mmg la elok badan kita jaga sebab nak pakai lama ye tak? Tapi ia mcm menunjukkan ada jurang, mcm double standard. Mana human rights?! As if, kalau kau gemuks, ko ni guilty without charge. Tapi kalau dah familynye mcm gitu, mcmana? Baik ko picit jek la hidung baby yg lahir dlm keluarga yg berbdn besar, seksa nanti kau membesar nak oiiii!


Kalau plan utk menzero kan obesity, bagusla. Tapi tlg la adik-adik yg underweight tu gak. Kesian aku tgk. Yg eksyen nak kurus tapi tak sedar diri yg diri dia dah mcm skeleton berjalan tu jgn la dilupa. Tarbiahkanlah mereka. Kau pikir kau cantek nampak tulang temulang ituuuuu?


Kalau kurus, tapi naik tangga sampai tingkat 4 dah mencungap, baik takyah derrrrr!


Err, tukau nama jadi Healthy Plan ke Body Size Awareness ke, what ever laa, jgn letakkan beban di atas satu bahu sahaja, kasik balance boleh?

Photobucket

12 comments:

Ribbon Clown said...

Time aku keje dulu ade company yg buat KPI tuk weight.. Hehe

Mizz Coki said...

Why I feel like hugging you kuat2? Oh yeahhh, that's my girl! Love ur spirit.

Kazaztan Team said...

nie tidak adil >>> abdul wahub....

lg bagus based on performance kan... yg pakai otak dr pakai waistline...

bujal X said...

tentera kalau BMI dia da lebih dia bagi surat warning.kalau lepas surat warning tak berubah jugak maka jawatan akan dilucutkan.

#true stori.

Ms.Lilies said...

dah macam model la pulak...
bagus mmg bagus tapi dah kalo rangka besau???

Nashays said...

pas bace entri ko ni aku terasa macam bekerja di majalah runaway..

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
aku kalau bab prestasi kerja dimasukkan sekali berat bdn, aku x setuju la.. unfair namanya.. tapi kalau just utk activity senggang office takde salahnye..

DeLancrettLurpak said...

@Mizz Coki
am just saying what i think.. geram pun sebenarnya, stupid ke apa diorg ni, hishhh!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
ntahnye, kalau dah tau masa kerja tgk waistline, dah lama saya belaja main2 tauuuuu!

hehe, mcm la belaja rajin beno dulu, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
betol ke Bujal.. company mana tu, so scaryyyy!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kan k.mimi kan? tak adil la.. cer la pikir budak2 yg mmg rangka besar, sian wehhh

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
noks, kenapakah mcm majalah runaway?
tak paham patik

Related Posts with Thumbnails