Sunday, 18 September 2011

Wajib di sini


Kalau dkt kg saya, mmg tak sah kalau takda tapai masa kenduri, especially kenduri kawin. Masa raya pun biasanya ada. Ni balance kenduri kawin adik saya semalam, saya nak belasah, kang terkenang-kenang kalu dah sampai hengland. Hasil dari 13 gantang tapai yg dibikin, kami dpt lebih kurang 6 botol air tapai. Org tua saya minum, korang minum tak? Nanti kang saya nak try lah.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

5 comments:

Ismail Fitry said...

Waduuhhhh rindu benar sama tapai. Itu tapai ubi atau tapai pulut?

Just wonder air tapai tak sama ke dengan air tuak?

DeLancrettLurpak said...

@Ismail Fitry
ni tapai pulut, slurrp!!

air tapai lebih kurang dgn air tuak.. tapi air tuak tu dibiarkan lama lagi, maknanya dia melalui proses penapaian yg sgt lama lalu terbentuk alcohol.. air tapai ni bebas alcohol.. rasa manis-manis aje..

Ribbon Clown said...

Seram aku tgk air tapai tu Mim..manis giler tuh hehe aku suka tapai pulut.. time aku kawen pun byk giler buat.. lama tak makan tapai..ko ni mmg lah..cis..

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
org2 tua selalu minum dgn ice.. aku tak pernah cuba, eh sama ke dgn air nira eh rasa nye?

DrSinga said...

air nira manis...
sangat...

Related Posts with Thumbnails