Monday, 12 September 2011

Terap dan Manggis


Hasil dari Serikin juga.
Hasil pertama ni favourite T-Bag.
MIL kata dah mahal dah harganya sekarang, sebiji RM5.
Ia mcm cempedak tapi bijinya kecik.
Tak pernah la pulak kami makan terap goreng mcm cempedak goreng tu.
Saya layan gak makan buah terap ni.


Manggis ni rasanya ramai yg minatkan?
Tapi susah nak jumpa sekarang ni.
Rasanya hari tu pusing-pusing Jasin and Melaka, tak jumpe pulak manggis.
Along kata manggis banyak dkt Muo, tapi lupa pulak nak suruh dia bawakkan.
Tapi dah jumpe dkt sini, okla.
MIL beli 2 kilo, saya beli 2 kilo setengah.
Sekilo RM4.
Makan lah kauuuu puas-puas.
Kalau tak silap 4 biji Manggis dkt kedai cina Birmingham equal tu GBP4, menangis lah nak beli!

Photobucket

9 comments:

blu4sky said...

buah tarap ni kalau makan mesti takle stop..hehehe..dah lama tak makan sbb everytime balik kampung mesti tak musim..
my grandmother selalu amik biji tarap tu and goreng..or was it biji nangka.. i rasa biji tarap..sedap.. :-)

DeLancrettLurpak said...

@blu4sky
eh awak duduk kat mana? kuching ke?

blu4sky said...

i'm sabahan..currently residing in selangor..your food reminds me so much of my hometown. .aisey gue bisa homesick mcm ni :-)

Kazaztan Team said...

tak pernah makan buah yg pertama tu..

DrSinga said...

dah timbang sebelum dan selepas tak ni??

awak....
kita makan twix jimat2 dan sorok2...
heheheeeee

tenkiuuuuuuuuuu

DeLancrettLurpak said...

@blu4sky
jgn homesick, booking saja ticket flight, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
kena coba! mantap tauuu

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
yg tak boleh tahan tu, siap sorok-sorok tuuuu..

taktau pun Ibusinga minum cappucino, kalau tau, saya kirimkan jugak :)

blu4sky said...

hahaha..how i wish i can do that..unfortunately cuti tahunan ku tinggal 6 hr lg babe..kang hujung tahun ada yg kenal duduk kat opis xle mane2

Related Posts with Thumbnails