Monday, 26 September 2011

Nasi Kandar

First time saya pegi Penang adalah dlm tahun 2004. Masa tu pegi atas urusan conference, so pergi bersama kawan-kawan. Conference adalah di Park Royal Hotel dan lunch di sana adalah superb! Kami spend few days gak di sana utk jalan-jalan and every day makan nasi kandar. Masa tu saya tak kira kedai mana, main belasah aje rasanya restaurant sabariah kot. Hoh sedap betol la! Next time pegi Penang saya nak try Line Clear lah, katanya sedap ye?

Balik hari tu mmg la tak sempat la nak ke Penang. Ye la cuti sebulan, 2 weeks in Kuching and 2 weeks in Jasin. Masa jalan-jalan di Melaka, singgah di Mydin MITC, ada kedai nasi kandar. Rasanya bolehla, tapi tang harga tu mmg terkejut la saya. Nasi putih separuh, ayam goreng, satu sotong kari, sayur kobis =RM9.50. Mmg harga mcm gitu eh sekarang ni?


Hishh, bila la nak pi Penang ni weyyy!

Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

15 comments:

zdiana said...

nasi kandar kat mydin ayer keroh tu mmg best in melaka rasanya.. kalau nak banding ngan penang takderlah but better than nothing kan.. kalau teringin mmg akan lunch ker sana...

DeLancrettLurpak said...

@zdiana
lah ye ke?? tapi mmg tak nampak la kedai nasi kandar lain dkt melaka, ooh sedihh!

Kazaztan Team said...

rega ye malampau...

Daddy Ziyyad said...

stended lah tu...nasik kandar ayam dah RM5...kat mamak kalau letak sotong memang mamak cekik darah..hahahaha


ps: FM kamu telah tiba dengan selamatnya hari Sabtu lepas. Terima kasih ya. Nak saya bayar macam mana? boleh bagi akaun no di FB saya?

zdiana said...

kat atas sikit ada subaidah.. jarang makan kat situ.. tp cam mmg susah nak jumpa kedai mamak kat melaka... aritu ambik nasi, telur sotong, ayam goreng n sayur semua sekali rm10.. nasib baik sekali sekala time teringin jer gi beli...

norh said...

mai la penang, saya belanja nasi kandaq.. :)

Ms.Lilies said...

Aku dan nasi kandar adalah tdk ngam hihi

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
kan? terkesima saya bila tgk bil, isk!

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
dgn gaji sekarang, mcm tak layak je nak makan dkt luar, isk!

eh tak pe lah DaddyZ, saya bagi je, tak payah bayar lah :)

DeLancrettLurpak said...

@zdiana
saya kalau ada nasi kandar dgn lauk melayu, saya pilih nasi kandar. Tapi kalau ada ulam2, saya akan pilih lauk melayu, hehehe.

DeLancrettLurpak said...

@norh
saya nak nasik kandaq line clear tauuuu!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kenapakah tidak ngam wahai k.mimi?

Melissa Imran said...

Murah la tu kak wei, hari tu saya balik Ayer Hitam, Johor, makan ikan talapia masak lemak cili api + nasi, mak saya makan sayur 2 jenis + nasi, air teh o limau dua rm10. Sakit hati aje.

bujal X said...

stended la~~biasa saya lauk kambing sotong kena rm 14 tahu!

KSWSK said...

skang rege lg mahai....tp yg sama ialah pas mkn tgn bau kariii yg kuat amat..

Related Posts with Thumbnails