Wednesday, 14 September 2011

Mee Kolok Bimmers, Linut Barong Tinuk dan Kak Nur68

Selepas cobaan mi kolok yg fail itu, kawan blogger Nur68 suruh saya try mee kolok dkt Bimmers, di Petra Jaya. Sungguh saya tidak menyesal mencoba, mmg sedapss! In fact, 2days after cobaan pertama, saya makan lagi almost half mangkuk (tlg abiskan yaya punye). Tapi sebenarnya sebelum tlg yaya perabih makanan dia, saya dah makan sepinggan mee jawa, waduh waduh, sedaps! ** tolak scale bawah katil, boleh makan senang hati**

Sebenarnya, saya sedang kekenyangan makan linut dgn sambal belacan Barong Tinuk. Kedai Barong Tinuk ni dkt2 aje dgn Bimmers. Sile email kalau nak mapnye. Linut? Mcmana rupanya? Sile google. Dkt Barong Tinuk ada jual umai and nasi ayam tinuk. Alah, tinuk tu maksudnya tunok=bakar. Yang membuatkan saya suka kedai ini adalah ayam tinuk adalah marvellous and sambal belacan utk linut adalah mantapss!

Pagi tadi, saya gi beli laksa paste utk dibawa balik ke UK. Saya gi shopping dkt Choice Super Mall. Dah abis shopping, saya gegas la nak balik kan. Muka mmg abis berminyak (2-3 hari lepas facial, mmg muka saya berminyak, daki dah abis kena korek, minyak la keluar ;p). Dah la tak touch up lipstick lepas makan roti canai+kari kambing, mmg "terbaiklah" muka saya, dah la muka saya mmg muka gengster kg kesang, huh! Sekali ada org tego "ktk tok mim ka?". Haa sudahhh! Rupanya blogger Kak Nur68. Kak Nur, Ngelala ktk oo, walaupun sik pernah bertemu face-to-face, nang hebat mata kitak aihhh. Tak sempat pun nak borak panjang, masing-masing mcm nak cepat. Saya kena balik cepat sebab T-Bag nak pakai kereta, ada appointment katanya. Kak Nur68, ibuh lupak ingat kmk mun makan cheesecake hehe. Sebenarnya saya rasa pelik ada org tegor, tapi saya suka je, hehe. First time u! Maklumlah I kan blogger hingusan, tak biasa glemer-glemer, hak tuihhhh! Ekekke!

Ok nak tdo, esok our flight to KL, bye-bye KCH!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

18 comments:

Ms.Lilies said...

ini mmg btl2 puas mkn blk cuti ni kan mim

cahya indah said...

sedapnya mee kolok..yg lain tak pernah makan..hehe

Mak Piah said...

balit UK nait flt SV agik sik??? Mun nait..sila lah beritahu berpaa haribulan> mungkin boleh merequest flt awak sekorga...:)

x MP.

p.s : oooh makan mee kolok yer...cisss!

norh said...

kg kamu dah bertambah berapa? ha ha

Ribbon Clown said...

nampak sedap mim.. trus rasa nak buat mee kolok lak..T_T..

nway, selamat dtg ke dunia obesity hehehe

Kazaztan Team said...

sudah mau berangkatkah?...stok dah byk beli?

ciketon fazya said...

Puas mkn2.. Tgk blog ini menyebabkan kita kirim buah dabai n engkalak ngan kwn..teringin rasa tok.

DrSinga said...

tak gi tenyeh tenyeh relex relex kat spa kali ni??

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
mmg heaven k.mimi!! i loike!

DeLancrettLurpak said...

@cahya indah
yg lain tu awak kena coba tau, semalam, baru saya ajar budak sarawak makan linut, wakakak!

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
aok, makei flight SV agik koh..
dari KUL-RUH : SV831 on 22nd Sept
RUH-LHR : SV113 23rd Sept


nyaman aihhh mee kolok!

DeLancrettLurpak said...

@norh
bertambah 4 kg, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
tu la, bangun pagi jadik overweight, malam jadik obesity, wakakak!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
stock? belum abis la shopping lagi ni, heheh

DeLancrettLurpak said...

@ciketon fazya
cepat! masih lagi dlm musim engkalak dan dabai, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
x sempat, tapi sempat ah berfacial, hehehe

Nur68 said...

Oooo Mim, ahernya berjumpa juak ngan kitak owh..patutlah mata belah kerek atas ya ndak alah2 ngerejik, duhalnya nak jumpa ngan org jauh..ehhehe...mbak ati berani juak nak negor kitak masa ya...bila nanga tang familiar jak last2 tegor ajaklah...Sorilah sik sempat nak berloyar panjang, masing2 gago..kamek nang kamboh ria, ngelepar sia2 jak cari bahan2 k ramah tamah aritok tek..

Cheesecake polah kamek dah lengis dah tadik...teringat juak ngan kitak bila kamek motong kek pagi tadik...tergisin sorang2..hehee..

DeLancrettLurpak said...

@Nur68
next time mun bertemu, maok kmk order cheesecake dgn ktk koh, hehehe

Related Posts with Thumbnails