Saturday, 17 September 2011

Mantai

A day before majlis resepsi adik saya. Kami buat makan-makan dinner tadi. Alah, simple je. Ada ayam golek, sambal tumis, nasi goreng cili api, mee goreng, sayur campur, kobis masak lemak, ikan kembong goreng dan kuih lapis. Ayam golek tu dibuat oleh adik bongsu saya. Dia buat machine tu sendiri. Dulu, lepas dia balik dari aussie, sementara dpt kerja , dia jual ayam golek dkt pasar mlm. So, hari ni dia kena golekkan 28 ekor ayam, hambik kauuu! Sekarang saya mau tdo, esok majlisnya. Walaupun kami pakai khidmat catering, tetaplah busy, sebab kami buat berkat sendiri dan tambah satu lauk lagi. Nite-nite all!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

6 comments:

cahya indah said...

wuuu..tengok ayam golek lagi. asyik dapat tengok je. bila nak dapat makan? nak buat machine tu jugak laa..hehe

Fazira said...

nie dinamakan simple??
hehehehe..kalau mewah macam mana pulak?? hihihih :)

gedek! said...

gambar tu....

macam pasar ramadhan!

DeLancrettLurpak said...

@cahya indah
sile-sile..

sodap tauuuu! hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Fazira
simple la.. kalau tak simple, ada cendol, nasi beriani, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
hehe, mcm gitulah adik saya bisnes dkt pasar malam, hehehe..

Related Posts with Thumbnails