Monday, 19 September 2011

Dinner at Raintree Restaurant,BCCK

Last week, masa on the way back dari ambik adik ipar saya balik kerja dari UNIMAS, kami borak-borak pasal kedai makan. Sekali dia kata, dia dah makan dkt Raintree Restaurant, Borneo Convention Centre Kuching and dia kata sedap. Saya mmg dgr kawan-kawan saya kata buffetnya sedap. So,kami decide terus terjah sana, cepat-cepat pergi sebab mana tau buleh tgk sunset.

Saja mengada taknak rotate gambo.
Ni ice lemon tea. Mmg masam tapi sedap. Tapi saya letak gula gak la, hehehe.

Tak dpt la nak ber-al-fresco, sebab waiter tu kata ada banyak sand fly (rengit). So, duduk dalam saja.


Ni hiasan ceiling. Motif sinonim dgn negeri Sarawak.

T-Bag makan lamb shank. Dia kata sedap tapi sedap The Junk lagi kot.

SIL saya makan beef apa ntah. Dia kata sedap. Tapi portion nye banyak. So, mmg tak abis la.

Saya makan lamb rack, dia salut dgn breadcrumbs. Sedap, something different, yums! Harga sepinggan ini adalah mahal daripada harga sekepala utk buffet di sini, erk!

MIL saya makan chinese bee hoon kot, katanya sedap tapi portionnya banyak, kami siap tapau ok!  Yaya-Yayen makan fish and chips, apa khelas ok, balik Malaysia makan fish and chips, ciss!!! Dah la tak abis pulak tu, grr!!

Since takdak org dkt restaurant tu, saya rasa diorg decide bagi kami banyak complimentary, ada free hot drinks and praline chocolate. Saya pun order cappucino, alah, sama je rasa cappucino, takdak beza pun, hehehe.Chocolate tu tak pulak saya rasa, Yaya yg sebok nak rasa semua.

Harga? Cukuplah saya kata yg kalau sekali-sekala tu buleh la, hehehe, kalau selalu, jawabnye bankruptcy lah.  Saya tanya waiter disitu, katanya buffet hanya ada hari rabu saja, tapi ada buffet setiap hari masa bulan puasa. This year harga buffetnya 65nett, taktau la tahun depan. Next time, saya nak try buffet restaurant ni, harap-harap berbaloi la.
Photobucket

3 comments:

Ribbon Clown said...

mim,

first time aku tahu psl sand fly tuh..rengit pun tak penah dgr..

nampak sedap giler lamb rack ko..ni rasa nak buat nih..kihkihkih..mana nak cekau lamb rack ;p

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
heheh, sile carik lamb rack dkt butcher yg standard sikit, mcm cold storage ke, confirm jumpe, hehehe

DrSinga said...

empat ketui je dia bagi..??

( dah namanya complimentary kann...)


:)

Related Posts with Thumbnails