Friday, 30 September 2011

Baruuuuu Perasan

Berat badan saya berubah secara drastic daripada tahun 2003.
Sebelum tu, kalau masuk kedai beli baju, mmg main sauk aje, takyah masuk fitting room.

Bila dah besor mcm gini, nak tak nak, mmg kena masuk fitting room, kecuali dkt UK la, beli dulu, balik rumah cuba, pastu tak sedap (read:tak muat) dipakai, buleh pulang balik.

Dan baruuuu saya perasan, saya adalah manusia yg tak berapa suka belek cermin, especially bab tubuh, bab muka i belek laa, cemana i urut muka so that muka i sentiasa kentallll, kahkahkah!
Mungkinkah saya mempunyai low self-esteem (bak kata seseorang, scr*w u!)?
Mungkinkah saya perasan diri saya terlalu gorjes? awwwww!

Saya rasa perbuatan membelek cermin boleh membendung kegemokan melampau.

Sebab ia buat kita sedar diri.

Tak payah cermin mahal-mahal yg ada kerawang kerawit tu, cermin mcm gini je cukup...



Psst: Kadang-kadang saya nak kirim je cermin pada seseorang. Bior dia cermin diri sendiri. Orang bercakap mengenai kita pasti ada sebabnya, so cermin diri kita dulu. Tak gitu?
Photobucket

8 comments:

Daddy Ziyyad said...

semua kedai di UK macam tu ka? kena test kat rumah, lepas tu kalau besar/sendat, boleh pulang balik?

Kita kena set minda dan target utk lose weight/lebih fit utk siapa? Kalau bukan untuk diri sendiri, tapi sebab fikirkan pandangan orang lain, ya, itu memang low self esteem. Ini bukan saya kata, tapi kata pakar motivasi...:P

kucingorengemok said...

pernah kat madinah org kedai kata bawak balik hotel try dulu, kalau dah suka baru datang bayar... nak bayar dulu dia beriya² tak nak, sumpah ni kisah benar!

Mak Piah said...

DLL---tengok cermin feeling feeling ada tak???
Ha ha ha. Pose pose ayu...sikit.LOL

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
Ada certain kedai, masa sale, dia tutup fitting room, so kena bawak balik try dkt rumah la. Mmg semua kedai dkt UK, boleh bawak balik rumah, pastu kalau tak suke, boleh pulang balik, no question ask..:)

saya lagi suka nak kata saya nak lose weight sebab saya nak lagi sehat dan bertenaga, :)

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
dia tahu kalau kamu tipu, kamu berdosa.. so mmg tak takut lah kann?

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
i tak pose ayu dpn cermin, i pose mcm wanita keparat jeerrr.. heheheh

Nashays said...

kat saudi pon xde fitting room nok..tp die bg extra 7 days utk exchange, 3 hari money return..tp aku jenis x sabar, elok bayar je terus blari ke toilet

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
kat UK ada fitting room, tapi aku biasanya malas. sanggup balik rumah try, hehehe

Related Posts with Thumbnails