Friday, 16 September 2011

ABC Ah Seng, TopSpot

Kali ni balik, tak berapa rasa nak makan seafood dkt Buntal. Tapi, ada hati nak makan seafood, so kami makan dkt ABC Ah Seng, TopSpot.  Jgn risau ada cop halal. Kami order buttered prawns, yumss! Yaya-Yayen and saya mmg suka benda alah ni.


Buttered Prawn

Kami order chilly crab. Lima minute kemudian si waiter dtg tanya, mau sos cili ka cili kering, wadehey? Kami dgn blurnya jawab cili kering. So, inilah hasilnya. Tapi mcm pelik je, T-Bag suka la pulak tapinya. Biasanya chilly crab, crab tu mmg kena salut dgn chilly kan? And mmg abis la crab ni. Kami order semua food utk 3 org, yg makannya ada 4 adults+1 kid. Mmg ngam-ngam all the food, tak membazir.


Tak sempat nak snap Ikan Siakap Sweet Sour dan Midin Belacan, rasa mcm masuk regatta la pulak mkn seafood ni, laju semcm kayuhan masing-masing. Tengok jek la dalam pinggan saya T___T.

Kami order hanya 3 mangkuk nasik. Itu pun tak abis. Masing-masing mmg aim nak makan lauks aje. Total adalah RM118. Saya rasa murah banyak la daripada seafood restaurant dkt Buntal.
Photobucket

4 comments:

Arina said...

Pucuk Midin goring belacan...Masyaallah....favourite akak tu...nape lah tunjukkan gambarnye..kan dah terliur...kempunan akak rasa...

BonekadalamChermin said...

soft crab mana?

DeLancrettLurpak said...

@Arina
akak,kenapalah takde midin ni dkt semenanjung ek, sedapss!

DeLancrettLurpak said...

@BonekadalamChermin
erk, jarang sekali kami order soft crab. eh jap, soft crab sedap dimasak apa ek?

Related Posts with Thumbnails