Monday, 15 August 2011

Yang itu Haram!

Lepas saya hantar Mileen and her clans to Birm Airport, saya ke kedai cina and pegi kedai-kedai lain. Summer sale masih ada and kami cuba carik pesanan2 org Mesia,bila dah ujung sale mcm gini, susah gak nak carik brg. Lepas tu pegi Domino's Pizza dkt Hall Green.

Seingat saya, satu-satunya Domino's Pizza yg halal adalah disitu. Saya ada jemputan buka puasa and mengenangkan nanti dah sampai Bristol saya dah penat, tu yg nak beli pizza. Promo best la pulak, buy one and get another free. Dah order bagai, saya terdetik nak tgk camana diorg buat pizza. Sebab Domino's Pizza tu ada see-through glass yg kita boleh tgk proses buat pizza. Kepsi Malaysia kena buat mcm gini, supaya staf depa tak kuang ajau! Everything was fine up until dia nak letak topping. Mula dia letak pepperoni, fine. Sekali saya nampak dia letak pinkish meat. Dlm hati saya, kalau tak silaplah, turkey bacon warnanya agak gelap. Hati saya dup dap dup dap. Masuk dlm kereta with two large size pizza dan baunya, masya-Allah, sedap gilos, saya terus google, nak carik bukti yg Hall Green Domino's Pizza still halal ke idak. Dan telahanku benar belaka, Domino's Pizza kat situ dah tak halal sebab once diorg convert to halal, bisnes depa tak berapa maju. Depa convert to halal april 2009 and convert back to non-halal on august 2010. Takda rezeki kami makan Domino's pizza and kami bagi je pizza-pizza utk dikendurikan oleh jiran sebelah, Carol+Oliver and Judith. Akhirnya, bila sampai di Bristol, saya terus goreng popia segera utk dibawa ke rumah host berbuka puasa. Nasib baik saya menggedik nak tgk mcmana diorg buat pizza, kalau tak, terpaksa minum air tanah soda bukak puasa, hehehe.

Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

16 comments:

ciketon fazya said...

nak makan kat negara org kena ada ilmu dan pemerhatian kan..

hehe masih dipelihara Allah dari termakan dgg pink..Alhamdulillah

KSWSK said...

mmg nasib kau baik mimah..almhdllah

DrSinga said...

air tanah soda sekali..
air soda biasa nam kali..

Daddy Ziyyad said...

takpa..semuga mendapat pahala yg amat amat besar, walaupun sedekah kan kepada jiran kapir...ekekekeke..


ps: balik malaysia nanti makan lah pizza domino sampai lebam!

Fazira said...

uishhhh..nasib-nasib..
nasib baik tergerak hati nak tgk kan.
kalau tka kena samak lah perut tu..hihi

Ms.Lilies said...

bagus btl bleh nampak apa depa buat...ptt kat sini buat camtu skali

Yat Maria said...

nasib baik ko tgk cara dia orang buat Lurpak!! kalo tak kembong arr perut minum air soda tanah..kih3x..takper...ko dtg sini akak wat kan ko pizza spesel arr!!

Mamma Olyn ♥ said...

alhamdulillah allah pelihara hamba2nya.. dgr kate kat mesia pon kecoh pizza hut & dominos xhalal lak, haishh byk btoi bnda halal xhalal sjak kebelakangan ni..

DeLancrettLurpak said...

@ciketon fazya
Alhamdulillah, nasib baik alert kannn?

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
kan, nasib baik aku perati kann?

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
air tanah soda rasa coke buleh? heheh

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
saya sebenarnya pegi makan pizza, saya nak makan salad, garlic bread and mushroom soup aje, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Fazira
telan sabun samak, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
itu lah, mmg patut buat open concept kitchen, baru la kita confident

DeLancrettLurpak said...

@Yat Maria
Kak Yat, saya nak corn, pepperoni and green pepper lebih tauuuu! heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
kann? kalau dah kat Mesia cenggitu, mcm sama aje dkt oversea kann?

Related Posts with Thumbnails