Thursday, 11 August 2011

Update : T-Bag's Favourites

Birthday T-Bag kan, so harus masak apa yg dia suka.
1) Marble Cake

2) Seri Muka

3) Ayam goreng (saya buat versi berempah)

Dan kerja saya makin senang, sebab semuanya saya masak tanpa menggunakan stove. Dahla recipe marble cake yg saya ambik jenis baling semua dlm mixer and mix sampai smooth. Seri muka pulak saya buat menggunakan microwave. Ayam goreng saya guna actifry, kalau saya tak ckp saya guna actifry, mesti org ckp saya masak guna cara biasa iaitu deep fry.

Bukan saya tak nak buat kek fancy-fancy utk T-Bag, dia ni tekak org lama ok, marble cake, pandan cake, kek pilih kasih yg dia suka. Ko hidang la red velvet cake ke choc indulgence cake, haram dia nak ambik pot, hehe. Tapi senang la kan saya, heheh.

Update:
Ini la rupa Tefal Actifry. Hanya sesudu minyak diperlukan utk goreng sekilo ayam/fries/daging.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

22 comments:

kucingorengemok said...

ayam goreng rempah maybe ditiru utk sahur, yipppahhh! tapi takde actifry la... i don't even know what that is, hehe

Siti Fatimah said...

omg....i need the marble cake so badlyyy... heeellpppppp...ekekekek....

resipi plis..cmne ko masak pakai microwave?

Lady Arween said...

Sorry comment lari tajuk..take care ek..tgk news , macam2 la kes riot kat sana...semoga semua student kita di sana dilindungiNya

Lya Colours said...

ehem2 share le resepi marble cake tuh. mcm besttt je

Madam Sooyaree said...

weewiitt.. marble kek gojes ah.. aku tekak lama dan baur, semua sebat. lagi haru!

bujal X said...

actifry~apakah bendanya?

bobotnear said...

mim...marble cake before saya balik ye..jgn lupa bawa esok....

Kazaztan Team said...

wahhhhh senang ye nak bela...apekah actifry...sila explain..lagi bagus tunjuk gambo...

somuffins said...

DLL
Kesukaan suami kalau yang senang lagi mudah dibuat mmg tetiba rasa untungnya kita kawin dgn dia.

P/S: I am sure Dr Dini kenal I as CikSom, tak taulah kalau dia TERRlupa, hehe..

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
cheh,takde actifry pun boleh jadik maa.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Siti Fatimah
marble cake tu adalah versi yg paling senang nak buat..

nanti aku tepek recipe marble cake senang tu and seri muka microwave. ok?

DeLancrettLurpak said...

@Lady Arween
Dkt Bristol dah takde. Dkt Birm masih ada lagi. Dgr kata this weekend lagi teruk.

Thanks Aween.

DeLancrettLurpak said...

@Lya Colours
Nanti saya tepek the recipes,orait?

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
baur tu apa makcik? wkakaka, i only skiping u know.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
sudah ku jwb soklan kamu. heheh

DeLancrettLurpak said...

@bobotnear
nasib baik saya baca comments before saya pegi Asda tadi. sebab saya dah keabisan stok lurpak , so sudah beli tadi and buleh la buat.

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
sudah ditunjukkan gambonya dongg! heheh

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
CikSom, kalau senang, itu baguslah. Tapi kalau hari-hari nak makan ayam goreng, bosan gak kannn? heheheh

Nanti I tanya Kak Dini, hehe

Melissa Imran said...

Akak, seblom blk nnt nak kirim actifry. Baper pound kat sana? Kat sini karan x sama, xnak pakai transformer, nnt equipment lelama rosak hehe

Eh kata abg wandi nk kirim kasut sperry sempena hari jadi?

DeLancrettLurpak said...

@Melissa Imran
RRP GBP200++.. Hari tu masa akak beli, ada promo GBP108..Skang paling murah boleh junpe GBP149 rasanya.

dia dah jumpe dah kasut dia dkt sini, hehehe

Juwita Jamaludin said...

mimah pandainya masak.. suka tgk. wow tefal itu amat berguna.. kat sini tak pernah nampak pun.. kalau ada leh gak beli.. hiihihihi thanks singgah blog akak blog surirumah sempoi tu.. malu i

DeLancrettLurpak said...

@Juwita Jamaludin
alah, akak tu masak sedap2 tetiap ari, serba salah saya nak tgk gambo, sebab dah la cantek and nampak sedap, kalau dkt, dah lama mintak sikit, hehe

Related Posts with Thumbnails