Tuesday, 9 August 2011

London Riot : Malaysian Student Mangsa

Hish, bahaya gila! Kalau kau nak amukan pun, janganla kacau orang biasa mcm kami ni. Sekarang a Malaysian student dah kena and dah berjangkit pun ke Bristol, Birmingham, Liverpool and Wigan. Dikatakan budak dalam video ni adalah Asyraf Haziq first year student dari Kaplan College.




Dan kesiannya, adik Asyraf dikatakan on the way pegi beli food for iftar and the place dia kena attacked adalah Barking which is area rumah Asyraf (refer to Asyraf's FB). Rahang dan gigi adik Asyraf  telah patah dan beliau telah dimasukkan ke hospital. And dgr kata UMNO London dah tlg pun adik Asyraf. Ye warga Malaysia di UK, elakkan tempat yg merbahaya ok, baca paper tetiap ari before keluar rumah.  Kalau buleh, dok rumah la dulu kot sampai everything dah calm down, ok?


p/s: Ada yg aku terpaksa import Shamsul Yusof ni kang "Lu langgar wa, wa langgar luuu!"

Photobucket

12 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

oh my...kesiannya dia :( hati-hati la kat sana k..

Lady of Leisure said...

:( kesian dia kan.. hope he is doing fine now..

Ms.Lilies said...

aku br tgk kat fb td...sian dia kan

somuffins said...

DLL
Kesian kat budak tu and geram dgn keadaan. Kalau budak tu anak I, takde sayap pun I tetap terbang ketempat dia.

You take care too .. (tempat Doc Dini affected kan? Diharap dia sekeluarga selamat)

DeLancrettLurpak said...

@Noraishikin Mohd Salleh
dah la budak baru dtg, mesti trauma abis :(

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
dgr kata kena operate, pity him kann?

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kan? mesti parents dia dah tak tentu arah dah dgr anak kena mcm gitu, isk!

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
alahh, I baru jumpa je Doc Dini last week, we had dinner together. lupe nak mentioned you and the thing is, kalau nak mention, sebut CikSom dia kenal ka?

Tempat Kak Dini and I both kena :(

Nur68 said...

Take care Mim. Kesian nanga miak ya owh, tedahnya lok...

cahya indah said...

sentap bila tgk org Malaysia kena cmtu..bukan nak tolong, lagi nyusahkan ada..

DeLancrettLurpak said...

@Nur68
tangga rupanya dalam harian metro, nang kesian aihhh!!

DeLancrettLurpak said...

@cahya indah
org kat sini mmg gangster abis! tapi otak bengap, makan duit benefit, huh!

Related Posts with Thumbnails