Monday, 29 August 2011

LHR-RUH-KUL

Mcm yg saya cerita before this, saya bertolak dr Bristol ke London a day before departure date. Ni first time kami naik Saudi Airlines. Bangun pagi dgn semangat yg jitu, sampai di Terminal 4, kaunter tak bukak lagi. Tunggu dlm 15minutes, then check in. Kami dpt 90kg baggage allowance, tapi bag kami hanya 46kg aje, cisss! Kalau ada org hantar sampai ke muka pintu airport, bolehla tambah luggage kann?

Mata adalah juling sebab masuk dkt departure hall tu, ye la byk kedai menarik tertarik, hiks. Sempat gak la shopping sikit dkt Cath Kidston, harga adalah murah byk, of course lah, kan duty free, hehe. First flight to RUH tu, Yaya-Yayen hanya tdo kejap. Bile bangun, kerjanya adalah tgk movie dan colouring. Tak byk ragam la mamat tu.

Sampai di Riyadh pukul 8pm, so kami lepak aje la dgn Farah+Imran. Oh lupa nak cerita, yg mereka duduk belakang kami. Kami buat selamba badak je duduk atas kain dkt airport tu, buat mcm picnic. Yelah, org ramai dowh! Ramai Indonesian and Malaysian yg agaknye nak pulang berhari raya. Terus kmk ingat ktk Mak Piah, tudung ropol-ropol, wakakakkaka!

Anak saya kan pantang nampak kedai makan, so saya beli la set fried chicken meal dkt one of the kedai dlm airport tu. Diorg terima pound dkt situ, ikut kedai la, ada yg a pound =5 riyal, ada yg a pound = 6pound. Kami agak terkejut beruks, sebab total ayam itu+air = 46riyal,whattt?! Dan rasanya adalah hampeh! Belum masuk lagi hal toilet disitu, amat menyedihkan ok!Dalam hati, saya hanya mampu berdoa, cepatlah sikit next flight.


Next flight to Kuala Lumpur, semua ok saja dong. Yaya tdo dari mula take off sampai touch down, yippahh! Dan saya muntah dlm flight, so tak puasa, hehe.

Mudahan airport di Jeddah ok sikit sebab saya transit disana nanti 6jam, hishhh!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

5 comments:

Rozie said...

if you felt riyadh was bad, jeddah airport even worse...

somuffins said...

DLL
Selamat hari raya, maaf zahir batin.

p/s: Tdo bawah tiak mak ke? ;-)

bujal X said...

bawak kapal terbang baik2~~

salam syawal dari bujal dan keluarganya~~

Ribbon Clown said...

wes, mak aku penah cakap jeddah airport sangat thumbs down hehe good luck lah time ko transit nanti hahaha ;p

gedek! said...

Transit 6 jam?

Sempat buat khemah...!

Salam aidilfitri, maaf zahir dan batin!

Related Posts with Thumbnails