Wednesday, 24 August 2011

Last Iftar 2011 in Bristol

Kami berbuka dirumah jiran kami lagi, kasik meriah sikit. Kami bawak lauk sambal ikan bilis+tempe+kentang dan kuih seri muka aje, lauk yg senang dibuat. 

Sambil masak sambil layan lagu raya. Jiran masak ayam kerutuk, nasi jagung dan apam balik. Jiran yg satu lagi buat cucur jagung+kentang plus dalca. The dalca was super nice, kena belajar buat ni. Ada jiran yg agak jauh bawak kambing bakar, yummmm!

After jemaah solat maghrib, we watched all iklan raya yg lama2. I really like iklan Adibah Noor jadik hantu tu and she went "lenkali pakai seatbelt la, kan dah accident", funny la the ads.

So, hampir abis packing. Ada benda lagi tertinggal, so nak kena buat sesi padat memadat. 
Sapa boleh teka berapa berat all the bags? Hopefully tak exceed 90kg, kalau tak, matik la nak byr kannnn.


Bye-bye study desk, see ya in a month.

(Kau pikir boleh relax ke cuti raya ni?don't forget your dateline ooooiii)

Psst: to avoid depress masa you get back to work, make sure you think of your work sikit2 masa your long holiday, kalau lupe terus confirm stress nanti. Itu tips utk yg buat phd, not suitable utk org yg bekerja.


20 comments:

Aslynda Jane said...

have a safe journey pulang ya ;)

- Aslynda Jane-

DrSinga said...

wiiiiiiiihuuuuuuuuu...

sila nyanyi
'ba a lik kampung .. wo wo wo ba a lik kampung...'

koling2 kita if balik Muor!

suhaila said...

have a safe journey mims!

bujal X said...

iklan adibah nor tu tak masuk pun dalam tv malaysia~~tak lepas katanya~~

Kazaztan Team said...

selamat berangkat...

Ms.Lilies said...

Yeayyyyy balik kg...ooooooo blk kg

KSWSK said...

aku kan tiap thn la tiap kali nak raya kojer makin banyak..mencik..

Daddy Ziyyad said...

Huiyoooooo..balik Malaysia sambut raya...Nyanyi lagu 'Balik Kampungggggggg' Sudirman tu dalam eroplane tau..:P

gedek! said...

Puasa-puasa ni 'bawak kambing bakar' tadi uncle baca 'biawak kambing bakar

huh!

DeLancrettLurpak said...

@Aslynda Jane
Thanks dear :)

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
Insya-ALLAH.. datang le umah kat kite Jasin..sepelaung je dari Muor punnn

DeLancrettLurpak said...

@suhaila
thanks k.sue :)

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
tak lepas, i thought dulu tgk dalam tv.. isk, lupa pulak..

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
terima kasih kakak!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
heheh..saat yg ditunggu telah tiba...hhehehe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
kalau nyanyi kuat2 dlm flight, dpt duit raya tak agaknye?

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
kesian ko, buat x tau je la kat koje2 tuuu..heheh

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
ni mmg btol2 tawaduk berpuasa, heheheh

Lady of Leisure said...

hehe beraya kat mesia ehh.. hehe bestnya.. tapi jangan lupa meja study tau.. progress progressssss muehehe

Mamma Olyn ♥ said...

bestnyaaa nak blkkk... selamat jln & slamat hari raya.. bla la masa kmi nak tiba..iskk

Related Posts with Thumbnails