Tuesday, 30 August 2011

First Day Raya

Session ambik gambor yg tak lengkap, yakni lepas semayang raya. Along+Ka'e's family tak sampai lagi. So kami ambik gambo yg mana ade je la.
Dari kiri: bakal pengantin-Apis, Aisyah Humaira, Azza, Ibal, Mak, Abah, Yaya-Yayen yg bad mood, yours truly and T-Bag.

Lepas balik semayang raya tu, ambik gambor sikit, lepas tu terus pegi serang rumah nenek dan pakcik-makcik sedara dkt Kesang. Memula rumah Pak Long Ayah, then Mak Tam, then nenek tiri saya, then Tokda's and after another three rumahs dkt Felda Air Kangkong. Masa dirumah last tu, Abah dah call, katanya ada tetamu dtg. And the best part was, kami tak hidang pun kuihs muihs segala lagi. And dalam kereta, kami dah agak dah abah keluar balang kuih je. Ye, mmg betol. Mmg tetamu makan straight dari balang, hahaha. Sampai rumah, terus hidang all the kek lapis and susun segala kuihs, hiks. Malam tadi kami pegi 4 bijik rumah, and rumah 1st dpt makan sambal kacang berdaging and the last house pulak dpt makan perut masak lemak cili api with nasi lemak, marvellouss!!


Dalam raya-raya ni, tahan aje la telinga dengar mulut ngomelan dari org kampung. Ayat like "ko nampak "sehat" and "gemoknye kauuu!"aje tu mmg saya dah dpt sejak dari last day Ramadhan. Memang #sentaphatimaknak. Manusia ni lupa dia nampak physical changes/ relationship status someone tu dengan obvious. I mean, itu yg first dia nampak dulu. Tapi dia tak nampak kekurangan diri dia sendiri, and takde sifat rasa rendah diri langsung. Hishh, dari aku nak beraya, jadi aku amarah pulak.


psst, takda pulak org guna ayat ni utk laser "eh, aku tgk ko ni, dari dulu sama aje, miskin ajeeee".. Agak-agak sentap tak?
Photobucket

5 comments:

zoul dahan said...

Salam Merdeka Raya daripada saya sekeluarga.

Maaf zahir batin.

Noir said...

it's true ramai yg lupa 'rendah diri'. eid greetings to you n family.

dr, or is it prof now? glad you dapat celebarte raya dgn penuh kemeriahan with family di kampung halaman.

may you be blessed always.

Mak Piah said...

lenkali kalau ada yang cakap macengitu, awak buat buat latihan back hand...:) tapi sesungguhnya ayat itu sangat marbeles...:P

gedek! said...

Ooooo... macam tu rupa nya wajah 'drummer' T-Bag....

e.l.i.z.@ said...

selamat hari raya! wahhhhh balik mesiaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Related Posts with Thumbnails