Wednesday, 10 August 2011

Cobaan Ramadhan

Dah orang sakit gigi pastu riot pulak, tambah rasa gusar, ciss!

Pasal gigi bertuah saya ni, saya dah jumpe dentist GP saya tghari tadi and dah buat x-ray. Dentist tu kata mmg kena buat surgery utk wisdom tooth extraction, but dia kata kena tunggu Dental Hospital panggil which can take up to 3months, kau bayangggkannnn! So, tak payah beratur pepagi dkt Emergency Dental Hospital and tergedik2 mintak surgery, confirm takkan dapat punya, so pasrah aje la. Kalau sampai nak raya ni dia tak panggil jugak, jawapnye, buat kat Melaka je la. Tapi masalahnye, orang kata it takes 3-4 days to heal and that's means kena makan bubur sajo, which kalau pikir, tidak bertepatan dengan motif kita pulang berhari raya, tak gitu?(Kau sebenarnye balik nak jumpe mak abah adik beradik ke kau nak melantak?)


Anyway, riot di London dah masuk malam ke-4. And we heard that the 16,000 police dah ada all over London utk fight the rioters and they all dah start pakai plastic bullet and baton. Akhirnya kann? Apasal tak pakai water cannon aje, lenkali belajar la dari Mesia, apa daaa! Best tau gomen Mesia, dah la dpt bonus separuh bulan (1/4 dari apa yg Cuepacs mintak, cukup la kannn), cuti banyak, I loike! Di Bristol, they say the riot starts pepagi masa org sahur. The rioters ni communicate thru BBM, hevat kau noks! And police dah release the pictures of those $&%* thugs. Tapi kalau ko tanya aku, aku tgk sama aje diorg ni, seriously, kalau other than our races in Malaysia, susah nak cam muka org different race, especially races tak biasa jumpa.


Anyway, dalam dugaan begini, kerja saya adalah baca tweet updates about riot.  So, malas nak masak kan, so masak mee goreng saje. Cukuplah kan.

Pastu bilas tekak dgn eton mess balance semalam, mantaps!

p/s: Waterstone's employee just said on the news: "we'll stay open, if they steal some books they might learn something". Dah nama rioters yg jenis mcm gini, confirm bengap! Buku tu confirm dia jual balik dkt ebay.

Photobucket

16 comments:

Lya Colours said...

ish sedapnya mee gorengggggg

bujal X said...

buku pun kena curik~~

*jaga diri bebaik makcik~~

KSWSK said...

take care mimah...sib baik kau nak blk bcuti dah kan

suhana azlin said...

noks, habis tu ko nk beli brg sume selamat ke dak?

ish, takutnya...risau gak kalau jadi makin teruk kena isytihar darurat ke hape..mintak2 la kita selamat naik kapal terbang nanti kan...nak balikkkk!!!

Mamma Olyn ♥ said...

hrmm trliur ceq tgk mee grg tu..cobaan sungguh aih da nak blk raya sakit gigi la plak, tp klu kes u serius xsampe 3bln, abis lama pon sbln je diorg da antaq surat, i aritu gum prob kata kna tunggu 3bln dlm list, dlm 2minggu sampe surat...huhu

makcikkantin said...

Ish ish menggoda lah mee goreng tu.....

Take care lupark, tpt u ada havoc ke?

Papa Mifz said...

salam kenal....

wah mcm serius jer riot kat London tu eh...ada terbaco paper hr nih ada student Msia kene belasah..time riot2 ni la...kesian...x pasal2...

DeLancrettLurpak said...

@Lya Colours
huihh, sedap sampai menjilat garfu tauuu! hehehe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
buku buleh buat sendal pintu, angin kuat skang ni, heheh

thanks pakcik bujal

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
lagi 14days, lama lagiiiii!!!

DeLancrettLurpak said...

@suhana azlin
brg rumah aku ni cukup sampai aku balik raya, hehe. Takda la sampai tak leh keluar rumah beli gula bagai kan, buleh je. Tapi jgn keluar waktu malam laa..

berani la dia nak riot dkt Heathrow! ada ko tgk org amukan dkt Heathrow nanti, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
masalahnye ni dental hospital tgh bandar, confirm ramai org, huwaaa!!!

DeLancrettLurpak said...

@makcikkantin
thanks makcik..

ada havoc tapi tak berapa teruk la..
mee goreng tu mmg pojaan hati saya.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Papa Mifz
budak tu tak perasan kot dah start riot dkt London. tu yg kena tuuu

noirdaily said...

salam dr lurpak
alhamdulillah anda sekeluarga dalam aman ditengah rioting tu.
take care!

gedek! said...

kamu Quite Riot sudah la...

jangan join!

Related Posts with Thumbnails