Thursday, 14 July 2011

Pantang..

Ye, pantang hari cerah,
pantang ada dalam freezer..
terus la jadi BBQ..
Ni kami tiga beranak aje yg ber-BBQ..
Saya malas nak masak, since BBQ set tu ada kat luar, apa lagi, suruhla T-Bag tlg masakkan.
Lagipun dia kata nak "cuci" BBQ tu.
Cuci here means gosok dgn berus dawai tu, mana leh jirus dgn air, kang berkarat.

Lamb chop, sausages and sweet potatoes.

Single cream dah abis dkt rumah ni, yang ada cuma soured cream.
Saya belasah aje, amik soured cream, panaskan dalam milk pan, letak secoet kiub ayam knorr and 2 sudu black pepper, siap sudah gravy.
Kena je dgn tekak saya, lagipun saya sorang je makan gravy, T-Bag cicah cili sos.  


Close up.

Ntah knapa, kali lamb chop ni kurang manis and agak liat.
Next time saya nak try rendam dgn coke semalaman, lepas tu baru marinate dgn garam and pepper.

Hoh, sudah 2 hari saya kena heartburn..
Apakah yg berlaku?!
Lepas makan dinner aje, heartburn
%#$%#$^ betollah!
Kena telan 4 biji Gaviscon pastu baring.
Saya end up tdo aje lepas tu, sebab tak leh tahan, grr!!
Photobucket

14 comments:

Ayu said...

Rendam dlm coke? Sounds interesting. Tak pernah buat. Lepas ni boleh tiruu ;p

kucingorengemok said...

nak tiru juga... tapi takde bbq-set, adakah faedahnya meniru? hehe

Ms.Lilies said...

petua coke ko tu laki aku pernah ckp...tp dia bg contoh rendam gigi ngeee...tu nak tunjuk cecara kat bebudak ni la yg minum coke tu xelok

Kazaztan Team said...

eh jeles la dgn bbq set tu...

Arina said...

Tak biasa lak dengar rendam dlm coke selalunye masukan sikit meat tenderizer...

Mak Piah said...

ok akan saya cuba rendam daging keldai dlm coke.

Kene basuh kan pas tu?

afendi ariff said...

aku malu nk tanya....
yg bulat ada punat tu apa?
hehhhhhhh.......

DeLancrettLurpak said...

@Ayu
ada org dkt sini buat, hasilnya adalah sedapss!

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
alah, gatal je nak ber-BBQ set, beli je tempat bakau satay tu.. sama je effectnye, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
a'ah, kebanyakkan org bg cth kat anak mcm gitu.. tapi coke tu umpama "pokok kelapa pelbagai kegunaan" laa.. hheheh

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
itu le set memasak org laki, yg tu je yg dia suka.. kekonon macho abis la memanggang.. heheh

DeLancrettLurpak said...

@Arina
yg ni cara org melayu, manissss.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
apakah rasa donkey MP?

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
itu adalah sweet potato yg telah ditebuk laa.. ko ni, otak hijau sokmo!

Related Posts with Thumbnails