Wednesday, 6 July 2011

No Romance Films/Dramas/Novels Please!

Yes, please! No more romance films/drama please. Lepas tengok, terus rasa hidup dalam bubble, bubble romantic yg tak buleh blah punye.Ish ish ish. Untuk meneutralkan jiwa yg kacau ini akibat teroverdose abg kekar #Sethtan, saya tengok Holly Oaks (cerita Brits yg biasa-biasa aje, tetapi sebab saya suke dengar accent nya, so saya layan la every weekdsys 7pm). Eh, still gak dalam bubble.

So, kali ni kasik extreme. Tengok satu episode yg ada semua benda mengarut :
vampire+shape shifter+panther+fairy+witch = TRUE BLOOD.
Image Source

Kurang la sikit rasa dalam bubble. Bubble makin kecik. Tapi bila dengar soundtrack cerita tu balik, mula lahh kannnn? hai lah, mcmana la nak tgk Ombak Rindu nanti, confirm siang-ku-sasau-malam-ku-ngigau, kann? Sebab tu lah saya jarang baca novel cintan-cintun ni. The first and last novel melayu cintan-cintun yg saya baca adalah Ombak Rindu. Baca dalam masa 2 hari, agak gila la jugak, mak kan over noks, feeling lebih. Saya start baca english romance novel adalah hasil tulisan Judith McNaught. Masa tu form berapa ntah. Tapi masa tu ehem ehem, berangan betol, tapi kurang feel sikit, sebab cerita omputih kan, so kureng la imaginasi. Ye lah, kalau cerita melayu, kita dapatla imagine pegi keje mcmana, makan dkt gerai ke apa ke kann? Bab pujuk-memujuk cerita melayu lagi syahdu kot, ahhh kalau dah SethTan kata "panggil abannnng, abaaaangggg", cayo hati mak!

So that's why, saya dah tak nak  baca or even watch romance movies except Ombak Rindu. Nanti saya gila!!! Saya mesti jadik myself balik. So, saya telah beli ini dan harap akan khatam cepat!

HABIS, SAPA NAK BACA RESEARCH PAPERS YG KAU PRINT TADIIII!!!!


Photobucket

10 comments:

bujal X said...

kena rasuk seth tan kah?

Kazaztan Team said...

amboiii dasyat sampai gitu sekali penangan ye...judith mcnaught juga novel remaja saya...ehehehhehe...

daria said...

tp mim crita2 shopaholic juga membuatkan kita berada dalam bubble. Bubble mau itu dan ini. ya kamek la. kita mungkin ada sindrom perasan watak utama hahah

Daddy Ziyyad said...

vampire mat saleh always cun/hensem..hantu melayu hodoh sentiasa...~miahaha

Mamma Olyn ♥ said...

muehehe..mmg terawang2 klu tgk cete loving2 nih, cam kna rasuk ade..hohooo, grr ngeri laki den tgk, tesengih sowag2..hahha

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
bukan takat kena rasuk ni, ni dah kire "menurun", hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
tapi ada part dalam buku JM hanya sesuai utk org yg dah berkawin, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@daria
amazingly dalam cerita shopaholic, kmk sik pat feelnya except when nya cerita masanya tgh shopping, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
hehehe, kann? hantu omputis mmg handsome.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥sampai termimpi-mimpi tak? hehehe

Related Posts with Thumbnails