Thursday, 14 July 2011

Ni La Keje Ko Ye!

Browser yg biasa kita pakai, biasanya akan saved address URL yg kita selalu pergi. Saya pakai Google Chrome and biasanya saya akan masukkan one or two alphabet, then Chrome akan bagi suggestion URL based on history saya. Ini adalah A-Z yg saya try masuk satu-satu dkt Chrome saya.

a = amazon.co.uk --> Saya banyak beli buku thru sini, senang. boleh beli 2nd hand juge.
b = beautifulnara.com --> Fazira, sini la akak selalu update "ilmu" #retis bila bosan melanda, hehehe
c = crosscountrytrains.co.uk --> saya beli tiket train Bristol-Birm-Bristol disini
d = delicioussha.blogspot.com --> ni blog lama si Nashays, dia dah pindah kat sini.
e = ebay.co.uk --> Ni kalau dah bosan tahap gaban!
f = facebook.com --> errr, biasa la  kann, hheheh
g = guardian.co.uk/ --> ni T-Bag punya favourite e-newspaper
h = hoodaki.com --> tempat usha ticket flight
i = ibusinga.wordpress.com --> kawan ke-2 saya di alam maya, yg first si KOG tu la.
j = johnlewis.com --> saya suka melawat kedai org kaya, beli nye tidak
k = keeplatched.blogspot.com --> ni blog yg saya suka menempel skang ni, hi MP!
l = ladymistz.blogspot.com --> blog yg saya suka baca jugak, tapi dah private, rugi la korang :)
m = movie2k.to/ --> tgk movie online disini ye dik non. Oh, org Malaysia tak leh bukak ni kan?
n = nanirostam.blogspot.com --> saya suka tgk Kak Nani ni masak2.
o = ohbulan.com --> another source nak check pasal #retis
p = periukbelangazarin.blogspot.com --> Zarin banyak recipe simple, i loike!
q = none --> ajaib kan?
r = radley.co.uk --> dulu saya pencinta tegar Radley, skarang pun still check gak handbag dia.
s = sinar.fm/Capsule/default.aspx --> saya selalu dgr Abg Jem/Mak Neng/Mat Saleh, hehehe
t = translate.google.com --> suka -suki tgk bahasa lain juge, heheh
u = uk.gizmodo.com --> ni T-Bag la ni, takde org lain.
v = virginmedia.com --> tgk bil phone, huh!
w = warehouse.co.uk/ --> suka tgk dress kat sini, suke je la :P
x = xe.com--> duit duit, hehehe
y = youtube.com --> mana lagi source lagu Uji Rashid saya, sini laaa...
z = zouldahanblog.blogspot.com --> Saya suka blog ni juge, sebab org JB nye blog, idup JB!

Korang lak? Mana website/blog yg selalu korang terjah?

Photobucket

15 comments:

tasekM said...

aku...
malu la nk kabor.

kakaka...

:p



.

KSWSK said...

bdk IT opis aku ni suka nau bersihkan history kita org..
Tang abg jem/SY/Mak Neng tu aku suka...i follooowwwwww

Mak Piah said...

Hehehe...tersipu malu pulak...melihat ada dilistkan. coba mun sik da tek..nak saya mukak pencak silat sia.:P

kucingorengemok said...

kita tak buat kerja² camni deh... i'm very dedicated to my work (chehhh)

eh kita 1st eh? 2009? lama tuu :)

gedek! said...

Uncle selalu visit yg 'ehem ehem' punya...

afendi ariff said...

aku tk pakai chrome..
heh!

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
harakah daily ke cik kak? hehehe

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
kan, mengelitik aku dgr Abg jem tauuu

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
mun pencak silat sik pa juak.. mun tetiba nya bertandak, lagi konpius kmk kohhh

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
ye awak la first.. dah lama tuuuuuuu

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
haa haa.. kite ckp dgn auntyyy!!!

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
ko pakai IE ke bai?

Aslynda Jane said...

really like this post.dapat tau other blog yg best like ur blog :)

DeLancrettLurpak said...

@Aslynda Jane
thanks dear :)

CN2S SHOPPE said...

saya selalu terjah kat sini kat la http://mysinfulobsession.blogspot.com/ sbb suka baca life kt negara orang...entah bila la saya dapat pi london..heheh berangan tak sudah. lagi satu kat sini ada resepi macam2...tapi saya tak penah cuba pun..sbb saya takut tak jadi...kalau tak jadik nanti saya punya frust tinggi menggunung..hahaha..

Related Posts with Thumbnails