Saturday, 23 July 2011

Kek Lapis Apa Paling Sedaps?

Saya suka certain kek lapis Sarawak sebab kek lapis Sarawak ni kadang2 namanya gah semacam (i.e kek lapis Lady Gaga, wth!), tapi rasanya nan-ado! Since Kak Sue nak datang UK and banyak kali dia tanya saya nak pesan apa. Sebab dah nak balik raya (lagi berapa hari nak start countdown uols!), so mcm tak terlintas nak pesan apa. Yelah, hari tu mak dah bagi bekalan ikan bilis dan cili kering yg cukup. Ye, rumah saya mmg pakai banyak ikan bilis or yaya panggil small fish. So, pesan aje lah kek lapis India.


Saya tahu korang yg tak selalu dtg Kuching mesti konpius kan, kek mana yg sedap. Sebab ramai yg tanya saya, mana satu yg patut dibeli. Pastu korang end-up beli kek yg cantek dimata, tapi rasa belakang cerita, hehehe. Untuk menjawab soalan-susah-gile-mana-satu-KL-yg-sedap, saya suka yg berikut:

1) KL India (dilapis dgn kelapa and coklat cadbury, nyums!)
2) KL Idola
3) KL Evergreen
4) KL Sisik Ikan
5) KL Masam Manis
6) KL Chocolate Cheese

Agak-agak korang nak order online (i.e: DayangSalhah, MariamCakes) buleh la korang try yg saya suka tu. Saya dah siap suruh MIL saya order KL Idola utk raya, hahahaa. Tapi sebenarnya, bila saya dah sampai Kuching, confirm saya pi cari KL Sisik Ikan or Kek Lumut, sedapss!

Lagi seminggu nak puasa, hati banyak suka. Alamak, dry run lauk raya lum buat lagi ni, ekekeke.
Photobucket

14 comments:

afendi ariff said...

kek lapis mahai...
kuih lapis je murah...
heh!

Ms.Lilies said...

adik aku kat miri...asal dia balik sini je aku kirim kehkehkeh..

hr tu rasa kek yg india tu...pehhh sodap lak

kucingorengemok said...

saya suka kl batik sutera & broadband (holiday inn ke?) tapi yang buat sendiri, hehe

norh said...

wah wah..dah start cerita pasal raya..

Cik Kiah said...

Very informative..i ingat nak order post laju je ni. I nak tanya kek dalam kek tu camna rasanya?
Kaler hebat betul!

gedek! said...

ingatkan gambar murtabak

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
bro, umah ko idang kuih lapis masa raya tak? aku nak ehhh.. setalam tauuuu..

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kan kan? sile try kek lapis idola pulak, sure abis sekejap ajee..

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
ok, tahun ni saya order sama KOG jek la, buleh?

DeLancrettLurpak said...

@norh
maklumlah, dah start countdown kannnn, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Cik Kiah
Kek dalam kek tu adalah zero tang rasanya.. takyah le deme order.. tapi kalau nak kasik meja raya tu cantek, boleh laa.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
cisss!! terliur pulak teringat murtabak, hehe

Mak Piah said...

hanya ati parek di hati ku.
and try also kek dahan hanyut...merbeles

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
yaahhhh, classic ada jak nama kek dahan hanyut, kelak kmk carik di Kuching kelak..hehehe

Related Posts with Thumbnails