Monday, 4 July 2011

I love Monday!

Echeh! Takde maknanye tajuk dkt atas tu. Monday ke Tuesday ke Sunday ke, sama aje, coding coding coding! Bila nye aku nak baca paper banyak2 ni wey! Ye, student master by research or PhD bukan setakat buat experiment (machine/lab/coding) aje, dia kena baca research paper, pastu dah ada result experiment, tulis paper, publish it to make sure people know about our findings. Begitulah, sapa suruh kau gatal nak study kannn? Anyway, korang yg masuk kerja, bukak blog ni pepagi, nah tataplah makanan dihujung minggu. Actually, tadi buat oreo milkshake, kambing masak hitam and buncis goreng, lupa pulak nak ambik gambau, imagine jek la ek.

Pesalah no 1: Sambal sotong pojaan org dewasa dirumah ini.

Pesalah no 2: Ayam goreng tak berapa rangup sebab tukang masak lupa nak lap ayam. Ye, kalau anda guna Tefal Acti-fry itu, anda mesti lap ayam/chips/whatever yg nak digoreng, baru marinate dgn benda2 yg korang suka.
 
Pesalah no 3: Tauhu Jepun dengan daging ayam kisar

Yang ni tak bersalah langsung, ayam masak kunyit. Sebab semua orang macam tak berminat nak makan. T-Bag kata kurang kick. Maybe saya potong ayam besar-besar, dan ia tidak menyerap dengan baik semua perasa yg telah dicampak.

Mereka adalah pesalah-pesalah, sebab kami naik sheikh makan. Sambal sotong tu telah menyebabkan saya ulang makan nasik sebanyak tiga kali, oh no! Ulang makan tau, sebab saya tak tambah nasik setiap kali makan. Tapi tadi masa makan kambing masak hitam, nafsu adalah membuak-buak, so tambah la nasik :P. Hehehehe. Ok bye, nak sambung buat keje sambil dgr Abg Jem, hehehe.
Photobucket

12 comments:

ct sarah said...

sambal sotong kegemaran saya...tapi saya lebih suka kalau dicampur petai...

Kazaztan Team said...

saya kagum dgn org yg masak pelbagai lauk...ehehehe

Ms.Lilies said...

ko punya pesalah2 semua sedap2 weih

gedek! said...

ayam yg tak berapa rangop lagi sedap tau!

Daddy Ziyyad said...

ayam goreng tu dah ternoda kah? dah takde kulit! haha

d.a.m.i.q.u.l.a said...

tak paham sgt,nape kene lap ayam tu dulu ek?

DeLancrettLurpak said...

@ct sarah
kalau ada petai, dah lama dah saya campur tauuuu.. hhehehe

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
eh, itu hari lain2 laa.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
pesalah tu tak bersalah, yg bersalah adalah saya, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
saya paling suka ayam rangup mcm kepsi.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
eh mcm tau aje.. heheh..geram tgk kulit ayam tu!

DeLancrettLurpak said...

@d.a.m.i.q.u.l.a
sebab dalam manual Tefal tu tulis cenggitu ..hehehe

Related Posts with Thumbnails