Tuesday, 12 July 2011

BBQ Weekends : Kak Anis's Place

Selepas kesemua tetamu pulang dari BBQ di rumah saya, saya dan tetamu VIP dari Birmingham layan cerita Karak and drama Syurgamu Ramadhan. Sambil tgk drama tu, saya buat Red Velvet Cake utk Kak Anis. Padan muka kau, pukul 9.30pm baru tergedik-gedik keluarkan tepung segala, so akibatnya tdo lagi pukul 1am, hehehe. Selepas orang Birm bertolak pulang, kami pun ke rumah kak Anis.

Main dish Kak Anis adalah nasi minyak, oh sedaps! Ada banyak sgt food, sampai taktau nak makan yg mana satu. Ada cendol, air cincau, puding kuah, potato salad, brownies, bingka, kuih bakar, pajeri nenas and etcetera.

Ayam panggang superb! Ada daging, sosej and sotong juga.

Nasi minyak yg nyumsss!!

Bingka serta hasil keras tangan saya, Red Velvet Cake.

I guess ni tetamu yg paling awal sampai la kot. Host adalah yg buat tangan mcm nak nyanyi nasyid tu, hehehe (Ampun Kak Aniss!!)

All of us.

Sekianlah BBQ kami di hujung minggu. Tapi ada lagi satu round BBQ kot before puasa, but not at my house, kita tungguuuuuuuu!

Photobucket

10 comments:

gedek! said...

jatoh cinta dengan dinding rumah tu...!

Wow!

d.a.m.i.q.u.l.a said...

cantiknye dinding rumah hehe.btw,can i have your email?nak invite untuk my blog :)

Kazaztan Team said...

wahhh makan seshj...i jeles tau...lawa umah...ehehhehe

Noraishikin Mohd Salleh said...

cantiknya rumah kak anis ni...makanan smua tayah citer la kan...ahdoi, menggugat keimanan btol :p

afendi ariff said...

tak balik raya sis?
er...assalamualaikum!

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
cantek kann? luar dalam rumah ni mmg cantek ...

DeLancrettLurpak said...

@d.a.m.i.q.u.l.a
kite dah email awak.. check ur email ok babeh!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
rumah cantek, duit pun mesti kena cantek.. heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Noraishikin Mohd Salleh
tu Ikin baru tgk gambonye, belum makan lagi, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@afendi ariff
mana ko ilang bro?! aku balik raya nanti.. :)

Related Posts with Thumbnails