Thursday, 7 July 2011

Apahal dgn Staff KFC?

First date parents saya adalah diKFC and kami dari kecik mmg suka gila la makan KFC, rasanya once a month kot makan. Ada org-org tua yg saya kenal pun mmg suka makan KFC, kalu bawak balik kg bagi snack plate tu, menyerongeh je muka deme. Rasanya kalau tanya ramai org tua, diorg mmg prefer KFC than other fast food. And kami di oversea mmg menggeletis bila tau dah banyak KFC halal all over UK, tapi KFC Malaysia gak paling sedap kan.

End of last year kite dgr complaint about customer service KFC yg mcm haramm kan? Ni pulak timbul video KFC tapak kasut. Korang dah tgk video no 2, yg staff KFC perah air kotoran lap dapur diorg? In the video, terdengar suara ada sorang staf perempuan tegur and the two boys still giggling sambil memerah. I don't know what's so funny buat makanan mcm gitu. Before this we heard romours yg ckp ada satu fast food ni, staf diorg akan ludah into the food, kalau ada customer buat order time diorg nak closing, tapi takde bukti video or whatsoever. Staf KFC ni lain, diorg berani abis, dengan gumbiranya pi ambik video, kau pikir kau nak masuk Malaysian Funniest Video? Atau ko nak buat video tu as an intro utk join singing talent contest? Ape ke jadahnya wey? Ke korang high daun ketum? Tak baik wey, org negara lain hazabedah nak makan, ko buleh main2 dgn makanan, bodo piang! I guess after this KFC Malaysia kena buat style open kitchen la kot, so that we can see staf korang buat apa.

So, what's next? Air pepsi di kepsi dicampur dgn air stokin? KFC staffs are damn funny... nottttt!


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

14 comments:

tasekM said...

tak tgk lg la bidio tu...

bingai betol siapa yg buat tu.
heh.


.

Daddy Ziyyad said...

tu tak tgk lagi staf mekdi, staf begerking, staf A&W buat hape...:)

Arina said...

Ape pekdahnye diorg tu buat perangai macam tu? Takpelah...org lain tak nampak tapi tuhan nampak,esok2 kene pulak kat kaum keluarga korang d niayakan baru tau...

Ms.Lilies said...

aku br tgk hak yg main selet2 kat tapak kaki tu...yg 1 lg blm tgk..keji giler depa ni

AiTotYati said...

bayanagn kfc tapak kasut tu masih dlm otak Ai ni. ni tambah lagi video baru? alahai...

bujal X said...

saya goreng sendiri~

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
bikin amarah je tgk video tu..isk!

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
tu lahh kan.. buat open kitchen jek la .. senang kite tgk kan.. ni dah rasa was-was nak makan..

DeLancrettLurpak said...

@Arina
yup, what goes around, comes around kan? tunggu jek laa..

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
k.mimi, saya rasa nak sula je sekor2, eeee dgn makanan pun nak buat main, grr!!!

DeLancrettLurpak said...

@AiTotYati
aku terpikir, ke diorg ni complot dgn fast food lain? huh, dah mcm drama la pulakk..

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
bak recipe! nak buat sendiri, hehehe

Chibi Maruko said...

stupid peoples yang tak boleh berpikir sama sekali.. well nama pun stupid... tak faham dengan sesetengah manusia boleh ebrpikir begitu sekali untuk buat benda benda camni, makanan lak tu....

DeLancrettLurpak said...

@Chibi Maruko
tu la.. dgn makanan pun nak main, tak hapa hapa!

Related Posts with Thumbnails