Wednesday, 27 July 2011

Ada - Ada Saja lahhh!

Kan dah start #Countdown kann?  Since kami bawak banyak barang utk anak buah + adik beradik+ipar duai +mak abah +kawan baik, so adalah baik pi put aside all those things, kang lupa kang. Plus, ini adalah untuk menunjukkan betapa keras mesti bekerja sebelum bercuti, ahaks, tapi nan-ado ye dek non, work spirit vs holiday spirit, of course la holiday spirit yg menang tanpa bertanding, wakakaka!

Anyway, first thing to do, kasik bukak bag utama. Tapi malangnya, tak buleh bukaaa!!! Saya adalah tensi! Puas saya teka tau. Letak tarikh declare lah, tarikh tunang lah, birthday T-Bag la, eh pendek kata semua yg nampak mcm logik, tarikh conceive pun kami cuba, eh.

Kan ada 3 number, aje gile ke nak try masuk satu2. Dalam statistic, ini dipanggil permutation. Saya adalah tenaga pengajar statistics, percayalah, ia adalah subject yg senang diajar, tapi bagi student ia adalah susah utk discore tapi makin senang la saya nak marking, wakakaka! So makna katanya disini, saya ada 10 x 10 x 10 = 1000 combination utk dicuba, huhh!!! Memula T-Bag try, sampai 025 aje, tak jugak jalan. Pastu saya sambung, sampai 052. Pastu saya give up.

Pastu saya google la cara nak bukak. Baca a few websites, and they all suggest the same thing. So saya cuba. Dari tengahari sampai maghrib ok saya cuba. Ini summer ok, boleh bayang tak dari tengahari sebelum zuhur sampai before maghrib betapa panjangnya masa.  Sekali, sedang elok mencuba, tetiba T-bag menurun lalu dapat ilham dan dia kata, cuba nombor sekian-sekian, eh elok pulak ko terbukak eh bag, grrr!!!

Hati pun manyak suka! Mula la ambik barang2 mcm ni.
eh yg tu bukan saya punya, kan saya dah cakap, saya shopping barang orang.



AKAN TETAPI
mana pulak kami letak kunci utk lock bag ini, huwaaaa!!!!


Photobucket

14 comments:

KSWSK said...

moralnya...bl beg baru je la mimah...hehehehe

Kazaztan Team said...

ko mmg haru cik lurpak...yg penting semangat balikkkkkk

Ms.Lilies said...

ko pasang mangga je yang

hihihi

bujal X said...

orang london pun pandai menurun eh? haha~~

Nashays said...

Agree..semangat nak bercuti mmg menang tanpa bertanding skg ni..kite balik tarikh yg dekat2 nok, aku x pack brg lagi cuma dah letak setempat tunggu nak masukkan dlm luggage..nampak mcm sket p kang dah masuk luggage bru muka biru birat tgk2 byk rupanya brg nak bawak balik, lebih muatan..p yg x puas hati tu brg aku x byk..

Lady of Leisure said...

Nak balik eh bestnya.. Patut lah semangat bercuti tu menang tanpa bertanding.. Wakaka, tarik conceive yang paling best tu.. So number yang di key in itu tarikh apa agaknya?

aliaaroslan said...

siap ada ayat akan tetapi. tak menahan!

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
sayang aku nak beli beg baru, kang ground crew baling2 je beg aku, bercalar balar, rasa mcm dia baling2 je duit aku, wakakkaa!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
ngeh ngeh ngeh, kalau tak haru, takde life lerr, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
mangga cop gucci ke, LV ke, baru la khelasss!

**berangan**

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
tu baru menurun, belum menaik, hehehe. Nanti saya pos FM pada kamu sekali dgn DaddyZiyyad punye boleh?

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
tu la pasal nok, aku mmg put aside semua barang yg dipesan. Kang kalau tertinggal brg org yg tersayang, kang nangis depa di pagi raya, hehehe. Ko bawak apa la banyak dari tanah pak harab tu? air zam-zam kah?

DeLancrettLurpak said...

@Lady of Leisure
I pun taktau apa nombor apa tu, yg pentingnya ia bukan mcm nombor birthday somebody, kalau tak suspicious juge dgn husband I, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@aliaaroslan
kena la asah bakat menulis cik kak oi, tau tak akak dulu ambik course penulisan skrip and theater di UTM, kelas kan akak? wkakakaka!

Related Posts with Thumbnails