Thursday, 23 June 2011

Surprise yang menjadikan Black Magic



Tak berapa nak surprise la. Sebab T-Bag tetiba terbocor rahsia, lalu tertahu la pulak surprise nya itu. So, kena la try test cuba kannnn and sebab itu la terjadiknye kek ini, Black Magic Cake. Recipe ni amik dari kak yateasybakes's blog. Saya sebenarnya dah copy recipe dan letak dalam draft, tapi memandangkan update dr henpon, tak dapek la tepekkan recipe. Sekarang bgtau saya, sapa nak abiskan kek ni!!!


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

22 comments:

Kazaztan Team said...

mixer baru kah?

Ribbon Clown said...

Kitchen Aid kan? Congrats Mim! he he meh pos sket kek tuh kat singapore nih..lapar aku tgk kek ko nih...gorgeous sugguh ng meleleh2 ganache tu.. ;p

Ms.Lilies said...

aku ada bleh habiskan....
ko jgnla tanya2 pulak yang

:p

bujal X said...

best ah ada gajet dapur baru~haha~~

fika79 said...

Ko salukn buat aku tempting ngan cake..aku xnk watt cake sbb even buat half pun xabes..tp tgk ni mmg teruja!!post sikit!hihi

Daddy Ziyyad said...

kek itu sungguh menggiurkan...

KSWSK said...

walaupun aku xsuka nau kek2 ni..tp kek mu itew menggoda diriku..

nurhanzs co said...

nak nak!
bwk ke birm yer... :D

sbnrnya plan nak wat gak.. tp pesan org beli serbuk koko dia beli hot chocolate plak.. hmm.. musnah harapan

Fazira said...

lorrrr....
baru semalam terfikir
"sedapnya...tgh2 stress2 nie dapat makan cake cokelat kak mimah buat".

haaaaaaaaa....
sila bawak ke birm!.
Kami di birm sanggup habiskan..

Nanti nak pesan tempe jugak 2 packet bila datang birm ya!

Madam Sooyaree said...

Makan aje sendiri. Haku makan separuh kek ni hari tu, hahaha... tobattt!!!

suhana azlin said...

wow! mixer kitchen aid green karer ke? beshnyer...review la sket mixer jenis apa n elok ke x...kita pun tgh gesel2 kt hubby ni b4 balik msia nak mintak mixer ribu riban....

beg designer ribu riban belum smpi masa nak heran lagi tp kalau bab baking2 mmg ai suka! =D

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
a'ah mixer baru, hehehe.. sukaaaa!!!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
yer dong! ikut ko laaahh.. hehehehe..
oh kena cuba cake ni, mmg mantap wehh!

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kalau akak dok sebelah rumah saya, mmg saya bagi 3/4 cake tu tauuu.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
kannn? tapi tak leh berlagak, sebab mixer tu berat, tak leh usung ke hulu ke hilir.. astaga!

DeLancrettLurpak said...

@fika79
sedap gile tau.. yaya sorang je makan 4 slices.. hahahahha

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
mmg menggoda tak buleh blah punye rasa dia.. sebab mcm choc indulgence SR.. heheh

DeLancrettLurpak said...

@nurhanzs co
heheheh.. recipe yg ni senang tau k.nita.. campur semua, pastu bake saje.. tapi hasil adalah super delicious!

DeLancrettLurpak said...

@Fazira
kamu dtg sini, akak buatkan 2 buku nakk? lalalalala..

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
ko miniature noks! aku ni giant! aje gile ko nak suruh abiskan cake ni! tak pasal2 aku terjoin sumo kanngg!

DeLancrettLurpak said...

@suhana azlin
setakat ni mixer ni adalah :
1) berat
2) senang cuci
3) senang guna (mixer mana la susah beno nak guna kannn?
heheheh.. beli beli beli!!!

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
nafsu kata kek itu mmg mengiurkan, scale kata "TIDAKKKKKKKK!!!"

Related Posts with Thumbnails