Tuesday, 7 June 2011

Rajpooot!

Ye, saya sekarang tetiap hari sakit kepala. Stress wey! Kalau tak siap ni, bye-bye Portugal! So, dah sakit kepala, malas nak masak. T-Bag dengan pantasnya mengoogle tempat nak makan. Sebab dia kata dia teringin nak makan roti (which available la kan, dosa ke nan ke) cicah curry and to be specific, dia nak makan dkt kedai. So, selaku bini mithali, layankan aje, kite pun untung ye dak? Hehehe.

Kami ke Rajpoot, Bath. Bath ni dkt je dengan rumah saya, dalam 20minutes driving. Rajpoot ni kedai dia adalah ditingkat -2. Ye, negative. Sebab kamu masuk dalam kedai, kamu kena turun ke bawah dan kedai ini adalah kedai yg agak posh. Ciss, ingatkan kedai mamak biasa aje, kihkihkih. So, masuk aje, waiter tu suruh pi dkt waiting area and order air dulu while they're preparing the table for us, macamkan nak makan beradap pengantin aje, over tau! Waiting area dia cantek, tapi tak sempat ambik gambo sebab malu, hehehe.


Ini adalah alcohol-free beer dan ia tidak sedap. Menyesal order tau.

Dan ini adalah saya sedang menunggu makanan dkt dining table.

Dan ini adalah nan cheese, yummehh!
Cheese flavoured leavened bread


Dimakan dengan tiga jenis lauk.

1. Chicken Tikka
Sedapp!! Sesuai utk orang yang tak makan pedas langsung. Cuma ayam banyak, tapi nasib baik makan bertiga kann.
Diced boneless Chicken cooked in Tandoori

2. Rogan Josh
Ok yang ni kena comment over sikit. Memang sedap, tidak dinafikan. Cuma, ada cumanya disini, daging tak berapa tender. Daging yg paling tender pernah saya makan di bumi UK ni masa makan dekat  Spice Route, Cardiff. Saya tak buat entry Spice Route sebab saya tak bawak BB dan camera saya. So, no pics no stories la. Daging dkt Spice Route tu rasanya kalau orang ada 3 batang gigi pun buleh makan sebab daging terlampau tender, ish ish ish.  Nanti saya bawak abah saya makan dkt sini utk membuktikan teori PhD saya, hehehe.
Lamb with ground spices Onion and spiced with Tomatoes, Ginger, herbs, Cashew nuts and Aromatic spices

3. Bagun Bhajee
Gently spiced Aubergines

Rajpoot restaurant ni menang award the best curry hous in South West and in top 10 best curry houses in UK, haaa berani kauu!  Memang mantap lah! Ha tengok banner dkt depan kedai.

Saya bangun tdo terus keluar pakai baju kelawar, itu T-Bag yg ckp. Ciss! Dan saya tak pregnant dan ilusi perut itu adalah sebab tadi agak berangin jugak la tadi plus saya agak bongkok. Tadi semua orang yg pakai dress, rata-rata semua nampak mcm pregnant, kahkahkah! Muka adalah kenyang+sakit kepala+stress. Yang aku explain pasal diri sendiri apa pasal, grrr!!!


Sapa nak tengok bangunan cantek, sila la dtg dkt Bath. Banyak-banyak tempat yg saya pernah pegi di UK ni sama saja rupa building nya except Bath. Bath mmg cantek. Bangunan-bangunan dia mmg sama tone color.

Ok, laters!

(Ending entry adalah sedikit ampeh, maafkan saya)
Photobucket

24 comments:

Kazaztan Team said...

mula2 baca tajuk igt nak review citer tamil...ehehhehe...& saya rasa aura makan di luar boleh hilangkan sakit kelapa...ehehheheh

bujal X said...

hoih~best ah makan tanduri~~

Melissa Imran said...

Hmmm nampak jugalah mcm pregnant (pikir lama samada nk kena berterus terang atau tak, mungkin juga perasaan dengki sebab orang tu balik beraya kat Malaysia)

KSWSK said...

sib baik kau bgtau awal psl perut tu..sbb nmpk cam mmbulat jer...

Nashays said...

Cam nak terai lak ciken tikka versi uk..rajpoot ni mamak pakistan ke mamak india ni noks?

tp nok, mula2 aku tgk gambo nko mcm kene ajer ngn tema restoren yg ko pegi tu..muehehehe..sekali tgk gambo bawak, dress rupanya, ku pikirkan baju punjabi..

DrSinga said...

sebab tu saya takkan pakai dress...

suhaila said...

phewit...kacak dress..(sila abaikan part yg org mdh mcm pregnant :p) nang kacak bath ehhhh....

Daddy Ziyyad said...

-dulu masa di Sydney, saya suka lepak restoren/cafe/bar yang bawah tanah...:P

- balik malaysia nanti, lepak lah mamak puas2 sampai muntah! ekekeke..

ps: takde 'anak made in U.K' ke dalam perancangan? :P

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
asalkan tak masak and dpt jalan2, kurangla sikit sakit kepala, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
bujal, saya suka makan mcm ni, puas!

DeLancrettLurpak said...

@Melissa Imran
hehehe, kata jek la ko mmg dengki kannnn? sila makan rendang air tangan sendiri, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
heheh, nampak je bulat.. tapi semua pompuan pun ada perut kan? cuma maximum ke minimum je.. heheh

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
ni chicken tikka India punya...sedapp!!

dkt sana banyak pakistani's restaurant ke?

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
pakai masa pregnant saja kah?

DeLancrettLurpak said...

@suhaila
hoh, kmk tengah gila ngumpul dress, heheheh..

kelak ktk dtg, kmk mbak kitak pegi Bath

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
hoh, tak sempat nak pikir nak buat anak ke tak, hahahahha!

kakngah said...

teh tarik mamak ada tak situ??

Mamma Olyn ♥ said...

wooo sedap2, comel u pakai dress tu, i loikee! lps ni nak p bath la da kata cantik, tp mmg cantik sungguh bgunan dlm pic tu..:)

Cik Kiah said...

Perlukah i nyatakan di sini yg Bath memang lawa dan di sinilah tempat i dan si mata hijau berdating...auwwwww

DeLancrettLurpak said...

@kakngah
huh, sedih, tadak teh tarik.. :(

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
sile melawat Bath.. berbaloi sangat pergi.. baru la nampak semua org berkulit putih disitu..

DeLancrettLurpak said...

@Cik Kiah
I mmg suka pegi Bath.. sebab ntah apasal dkt Bath ni semua org dressing cantek2, heheheh


kalau u pegi balik Bath, confirm asik dpt flashback, heheheh

Mak Piah said...

kacakkk baju kitak ya:) amik la gbr banyak kit ooooo...kenak sik nkah gbr tambi sekali]

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
yer dehh, kmk malu bah MP.. dah la kmk tok sik camera-friendly..sexy ajak lebih, kahkahkah!

Related Posts with Thumbnails