Friday, 10 June 2011

Perut Naga Jadian

Pagi tadi sementara tunggu optician contact saya untuk confirmkan appointment saya, T-Bag ajak makan Italian BMT di Subway. Psst, Subway introduce breakfast menu, gbp1.99 je and nampak mcm mengenyangkan!

So half foot Italian BMT, with cheese nachos, a chocolate chip cookie with a cup of pepsi berjaya saya bedal. Lepas makan terus balik rumah, which was half hour after that, dan ajaibnya, sampai je dkt rumah saya rasa lapar balik.

Optician sent email kata appointment pukul 2.25pm and after the test, he encouraged me to have my own reading/computer specs to reduce the headache. So saya pun buatla, kopak la duit acik. Saya buat dengan berharap this is the culprit penyebab saya sakit kepala, so takde la sakit kepala dan muntah+loya ini disebabkan oleh satu penyakit lain. Satu specs leh dpt satu Longchamp, grrr!! Tu belum kira test tu lagi, tapi berbaloi la, bukan setakat letak dagu atas machine aje. Ada la 40minutes kot buat test. Nasib baik buy one specs, get another one for free,  kahkahkah! Tapi nak buat apa banyak2, setakat reading glasses aje kan? Lepas ni kalau saya pegi kerja, pakai suits, rambut sanggul, hadap netbook, silang kaki, pakai heels and pakai specs, huh, nampak mcm pompuan koporat keparat abis laaa...

Lepas tu, T-Bag ajak makan KFC (lagi!). Saya order Wicked Zinger. So dpt zinger burger, chips, 2 hot wings, gravy and a pepsi. Tapi saya makan sikit-sikit, sebab saya tau lately ni perut saya ni adalah perut naga. So, makan hot wings dulu kat kedai, balik rumah baru hadap burger.

Walaupun saya loya, saya tetap boleh makan. Somehow bile rasa nak muntah tu unbearable, saya togok air masak banyak-banyak. Lepas tu kalau dah loya melampaui batas, saya muntahlah. Tapi sebolehnye saya tahan, sebab saya penat woooo kunyah makanan, effort tuuuu...


Semalam lagi  best. Saya masak sambal ikan bilis and ayam goreng aje. Tapi saya berjaya santap 3 pinggan nasi. Saya adalah naga jadian!


Photobucket

18 comments:

somuffins said...

DLL
Kalau takat naga jadian, masih comel lagi tu. Kat sini pun ada Subway bfast offer. Tempatnya 2 minit dari rumah. Kesana naik keta amatlah tak berbaloi sbb derita cari tempat letak keta. Kalau jalan kaki, well ...

p/s: U dah baca my jwpn kat entry buffet nasi ayam lum?

bujal X said...

muntah-loya? yaya-yayen bakal dapat adik?

aliaaroslan said...

terus nak pergi carik subway jap lagi.. nampak sedap BMT tersebut.

Kazaztan Team said...

dah pakai reading glass? ehehehheh..kite sekapal...penyakit org tua2...

- GC - said...

nafsu makan yang tahap luar biasa.. macam pregnant je... hahahaha

KSWSK said...

aku paling suka BMT. yg lain2 kureng sket la

Mamma Olyn ♥ said...

uishh sedap arr BMT tu, murah gile..mesti try:).. lorr da mkn syok tp last2 nak temuntah, adoii mesti penat bdn & xsyok kan, harap2 lps pakai spec semu da reda:)..

gedek! said...

ehem ehem....

Cik Ina Do do Cheng said...

kenapa tiba-tiba loya, ini mesti ada apa-apa. zinger beger KFC peberet cik ina, sebab dia tak de timun masam.

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
erm, lom baca lagi gamaknye your comment, will do after this..

anyway, subway kat malaysia sgt mahal, macam tak sanggup nak beli, heheh

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
tidak, tidak mungkin..

DeLancrettLurpak said...

@aliaaroslan
mama dah sampai ke Aliaa? kalau ajak mama pegi makan subway, mesti dia angkat tangan surrender, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
optician tu kata bukan utk near-sighted problem.. tapi just for the sake of tgk komputer, ntahlah, tak paham saya...

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
ke mmg aku kuat makan? kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
meatballs dia pun sedap tauuu!

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
Olyn, yg murah tu kan only for breakfast.. tapi kalau nak makan subway BMT murah, makan hari kamis tauuu, ada promo ..hehehe

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
what ehem ehem?



**jeling**

heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Cik Ina Do do Cheng
oh cik ina tak suka gherkin ye? sedap la .. hehehe

Related Posts with Thumbnails