Friday, 3 June 2011

Buffet Nasi Ayam

Thanks to all well-wishers. Alhamdulillah, saya boleh bangun dan mandi. Lepas tu kepala pun pening balik, maybe pening sebab dah lama tak mandi, wakakaka! Telan codein 2 bijik, lepas tu kekonon nak ngadap kerja, tapi sebenarnya tak leh nak focus, sebab ubat itu adalah drowsy, so saya tido 45minit. Lepas tu baru buleh hadap kerja.

Hati manyak sinang, so masak la yg sedap sikit. Malas nak hidang cantek-cantek macam Olyn, so kite buffetkan saja. Selama ni ada ke saya hias cantek-cantek? Haram takdenye, kahkahkah!

Saya mmg siangku-sasau-malam-ku-ngigau-gilakan-kau nasi ayam penyet. Tapi sebab malas nak godek recipe, saya buat aje la nasi ayam biasa. Tapi goreng gak tempe, ehehehe. Ni kalau ada sambal ayam penyet meletop tu pun lagi mantap ni!!!

Dessert nye ape? Ye, kalau kite dah sehat, kita kena pujuk nafsu makan kita dgn dessert, hehehe.
Float dek non!


***Renungan***

Ada orang dapat kerja gaji best-best.
Ada orang cantek gile, body solid molid walaupun umurnya dah 50tahun.
Ada orang dpt peluang belajar tinggi-tinggi menuju puncak AF
Ada orang dpt husband handsome gile, mmg vangga lah!
Ada orang dpt anak-anak cerdik pandai.
Ada orang selalu holiday oversea.
Ada orang punya publication sepanjang PhD lagi banyak dari orang lain.
Ada orang dpt beli handbag sukati dia nak beli bila, tak kesah la takde sale pun.
Ada orang dpt pasangan yg lovey dovey di depan dan di belakang public, ni bukan case PDA eh.
Ada orang bebas penyakit jantung, diabetes, buah pinggang dan cancer.


Tak semua apa yg kita ada, orang lain ada.
Dia mcm satu tu engkau, satu utk aku, begitu.
Kalau ada pakej lengkap, baguslah, kita tumpang gembira.
Yang pentingnya, bersyukur dengan apa yg kita ada.
Takyah la kita tergedik-gedik nak jealous tak tentu pasal, kan kan?
Dan tak payah jugak kite tergedik-gedik membangga diri sebab kita ada yg nan satu itu, kan kan?

Photobucket

23 comments:

norh said...

betul betul betul...bersyukur apa yang ada..

bujal X said...

saya bersyukur selalu~~

*meh sini ayam seketul~~

kucingorengemok said...

bersyukur hari ni hari jumaat, heee

Mak Piah said...

cthnya.... DLL dapat makan nasik ayam.
MP telan air liur. Grrrrrrrrrrrrrrr* hentak meja! Ini tidak adil.
Tapi Mak Piah ada laksa Johor yang nalaaaailareke punya..
Salam Sayanggggggggggggggggg...

Kazaztan Team said...

amboiiii org dah sihat...tak hingat...bukan main tinggi float ye...ehehhehehe...apakah yg nan satu tu??? saya blurrrr....

- GC - said...

bersyukur esok dan lusa tak payah kerja

Ismail Fitry said...

Ada orang punya publication sepanjang PhD lagi banyak dari orang lain

Yang ni best!

Lady Arween said...

Ada org yang nun sebarang laut yang rajin masak...Nie yang dengki nie..hahhahaha

DeLancrettLurpak said...

@norh
kalau tak bersyukur, kite banyak sgt complaint, kannn?

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
seketul je ayam? mana cukuuuppp!!!

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
kan? hari jumaat hari paling best buat kerja, itu sayalah, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mak Piah
pandai makpiah buat case study.. mana dpt laksa johor? buat kaa? **jelesssss** hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
nan satu itu maksudnya apa2 yg kelebihan yg kita ada..

sedap tau itu float, saya guna coke, lagi power!

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
pastu hang boleh la makan pisang goreng sambil tgk cerita hindustan depan tv kannn? jeles akuu!!

DeLancrettLurpak said...

@Ismail Fitry
betol..mereka ada banyak paper dan mereka berlagak dgn saya, tapi saya paham, area study mereka lain, sebab tu saya geleng2 kepala, jgn berlagak dgn saya, berlagak la dgn org yg sama area, tak gituu?

DeLancrettLurpak said...

@Lady Arween
saya pun jeles dgn awak, awak selalu dpt makan sedap sambil pau bos awak, hehehehe

somuffins said...

DLL
Syukur alhamdulillah dapat kenal dgn you (same village dgn mr TB plak tu).

Mamma Olyn ♥ said...

bersyukur dgn apa yg ada.. alhamdulillah, amboi2 dll, siap ada tempe den jeles ni.. hehe, i ni nak amik gambaq bkn main, tp simple ja, sos & kicap pun xbuat, pakai sos cili btol ja.. hahha, eh mmg naluri terrr sama la plak, mmg i dok nengok lama da nasi ayam penyet tu, tringin sgt tp resepi dia pjg sngguh, xpala len kali rajin i wat..:D

tasekM said...

betul tu yang...


.

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
ciksom, seriously, sama kampung kahh?

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
hehehe, tempe sedap gilaa!! hehehe

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
hhehe, kan tasek kan?

somuffins said...

DLL
Not sama kampong per se tapi kira dah dekatlah tu. Jasin taklah besau sangat, khaan?? Bandar Jasin yg ada cute roundabout tu .. somewhere there aje..

Related Posts with Thumbnails