Sunday, 8 May 2011

Selamat Pengantin Baru

Hari Selasa K.Wan sms tanya ada buat apa dak Sabtu ni. Kami yg tgh ada dateline menunggu, memang dok rumah aje la, tak berjalan ke mana-mana pun. So, K.Wan kata nak buat makan-makan untuk meraikan Siti Fairus yg baru kawin. And K.Wan kata nak buat scene potong cake. So, she requested a red velvet cake. Itulah tugas saya, bahagian cake which is my favourite task, hehehehe.

Saya buat cake hari Jumaat, lepas dinner.
Terus decorate sikit and letak dalam fridge.
Intai dalam peti ais di pagi Sabtu, ada red velvet cake and trifle.

Kami sampai rumah K.Wan dalam pukul 4.10pm. Enny and K.Keen dah ada. Diorg tgh abiskan kerja-kerja memasak plus decorate rumah. The menu for today : Mee Bandung, Honey Chicken, Rojak Petis and Mee Hoon Goreng, RV cake and Trifle. Lepas tu K. Anis ada bawak chocolate profiteroles and ice-cream. Someone brought Krispy Kreme Doughnut and Cekodok Ikan Bilis. Meriah gile bab makanan ni. Amazingly, Yaya-Yayen sangat suka cekodok ikan bilis, ambuih ambuih, dekat rumah sendiri ko tak nak makan eh, grrrr!!!

Wrong angle, heheheh.

Close up sikit the Red Velvet Cake.
Ye, rasa cake mmg la rasa mcm red velvet cake.
Tapi decoration adalah zero.
Saya adalah fail bab consistency of the cheese cream, kena belajar lagi ni!

Lupa pulak nak ambik gambar semua org sebab theme kami adalah putih petang tadi, hehehe.
Lepas Penghulu sampai and semua org pun start makan-makan, barulah ada scene potong cake.
And here's the newly wed, Siti Fairus and husband.
SELAMAT PENGANTIN BARU.

Macam-macam topic keluar bab borak-borak. Suka gilaaa! Tambah-tambah pulak ada makanan kan, hehehe. Anyway, saya sgt enjoyyy!!! Thanks to all especially K.Wan as the host!
Photobucket

24 comments:

zarin said...

meriah memang meriah ;-)
selamat pengantin baru

Fazira said...

fazira kawin nanti...boleh lah tempah kat kak mimah. Bukan kak mimah beranga2 nak hadir majlis kawin kat uk ker...hihihi

Daddy Ziyyad said...

diaorang akad nikah kat mana?

lawa lah kek yg u buat tu..apalak deco nya 0...kalau drai sepuluh, I bagi u 5..hehehe

gedek! said...

ada bunga telo, tak...?

norh said...

sy tak kesah dgn rupa..kalau awak dok malaysia, sy nak pi rumah awak dan mintakkan awak buat red velvet tu..he he

Madam Sooyaree said...

Tinggi kek you! Kek I selalu adalah saiz 6 hinci diameter, katek ketinggian

tasekM said...

ok je aku tgk deko kek tu.
lawa je.
aku suka.

:)




.

Nashays said...

Selamat penanten baru..

intai2 dlm peti ais nampak air tropicana..lagi 3 tin tu x sure pae, terlindung dek water mark..

rvc cake: apa ada pada hiasan..aku nak rasa...uhuhuuu

Ribbon Clown said...

mim,

deco tu aku kasik 6/10.. okeh, pass..yg paling penting rasa..hi hi raya ni ko wat RVC eh..aku nak!!! ;p

DrSam said...

majlis kahwin termasuk acara persiapan memang meriah dan seronok, terutama bila berkumpul semua sanak sedara dari jauh dan dekat. letih pun tak kisah.

Mamma Olyn ♥ said...

best nyeyee, wat kek lg,mmg enjoy esp bab deko mengdeco.. haha, not bad la, i bagi 6/10.. depa kawin kat uk ka?

Mamma Olyn ♥ said...

satu g, knapa i rs resepi kek velvet cam ssh ek..hmm i tgk u da terer wat kek ni, nak try gak la, kna tunggu ajin laa.. btw, cam tau2 je DLL ni kmi nak g londonnn...hehe, insyallah klu xde aral kmi decide g 7july ni, hotel & train da booked, hehe nak mohon cik puan lurpak kasi list nak mamam best2 kat london ble?:D

DeLancrettLurpak said...

@zarin
yang paling penting, makanan mesti meriah, hehehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Fazira
Kalau Fazira kawin dgn Dan buleh laa.. ckp awal2, nanti akak nak gi beli baju dkt Monsoon, heheeh

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
Oh diorg dah nikah and kawin dkt malaysia, pastu dtg balik ke bristol, so kami meraikan lah.. hehehe

thanks Dr Ziyyad 5/10 itu kire tinggi for an amateur like me, thanks again!

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
telo ada la, kalau nak bunganya, petik kat luar, wakakakak!

DeLancrettLurpak said...

@norh
awak pulak kena belanja saya makan nasi kandaqqqqq!!!

hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Madam Sooyaree
aku ni ada hati nak buat 2 tingkat kauu!! tapi nasib baik aku malas.. hehehhe..

DeLancrettLurpak said...

@tasekM
yg pentingnya rasanya sedap ehhh.. hehehhe.. thanks tasek

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
yg ko tgk tin dalam petiais itu adalah susu pekat.. aku selalu minum teh tarik kaw punya!!!

meh sini, aku bg buat kat ko kek tu, hehehhe

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
cehhh!! aku nak rasa kek RV buatan kitchenAid, aku nakkkk!!!

thanks pejah, ko lagi terer decorate kek.. sile ajar, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@DrSam
yg pentingnya adalah pertukaran cerita shopping dan juga yg seangkatannya, hehehhee

Kazaztan Team said...

rojak petis...rojak petis...amboi..org duduk m'sia pun tak dpt2 mkn rojak petis...wa..wa..wa.wa.wa..

Hikbal Ujir said...

angah!
He is my friend, Yazid Yahya!
Ahaks..send my regards to him
Thanks

Related Posts with Thumbnails