Thursday, 12 May 2011

Motivasi dan Telan Sajalahhhh...

Nak masak tak berapa sempat nak masak yg semenggah sikit.
Nak gi toilet pun menahan aje nih.
Semua orang dalam kritikal, dateline memanggil-manggil.
Terkenang janji palsuku pada Mike, aduhhh!!!
Sedang running code.

Tengok meja study (study kah kauuuu?!) saya.
Screen laptop saya dah elok.
Rawatan kampung aje, kalau pakai gelang Ac Mijal pun buleh baik gak.
Dengan pasang screen lagi satu dan off screen laptop.
Screen GBP2 aje, kihkihkih.

Eh bukan  nak tunjuk betapa "rajin" dan tak kuasanya saya nak mengemas meja.
Saya nak tunjuk ni.
Recipe yg nak dicoba siap lengkap "dapur" mana yg akan saya geledah.
Itu adalah motivasi nak abiskan kerja pada masa sekarang.


Sementara tu makan je la satay yg tak sedap ni.
First time buat sendiri satay dan kuah kacang.
Main cucuk aje, lepas tu campak dalam oven.
Rasa adalah hampehh!!
Jauh panggang dari api.
Tak tertanding rasanya dengan Ayu+Ali nye satay and kuah kacang.
Ayuuuuuuu!!!!!!
Saya nak satay nanti yeeee!!!!
Hehhehehehe
(Fazira tlg ckp kat Ayu ehhh)


Photobucket

24 comments:

gedek! said...

satay + oven?

Tak rock la....

bujal X said...

ayam penyet nyet nyet?

apakah?

haha~~

lemongrass said...

hikhikhik....
sungguh gigih kamu study.. oopss...meneroka dapur orang :-D

kucingorengemok said...

tu serai ke yang besor penumbuk dalam kuah sate tu? ganaaaaasssss!

Kazaztan Team said...

arghhh sudah..masak lemak cili api telur itik le pulakkkk...wa.wa.w.aw.a.wa.w.a.w.a..

somuffins said...

DLL
Dah bizi kerja, eh belajar .. eh dua2 tu, masih ada masa bersatay bagai? Kuah kacang tu dibuat from scratch atau instant punya?

Ms.Lilies said...

aku xsuka buat coding...
rasa nak geget balik je pc (time tu la) hahaha

KSWSK said...

gambor muka tu note tuk apa plak..takan kau bt code guna benda tu

Daddy Ziyyad said...

Jangan suka menahan,nanti kencing kotor! ~haha

Awak ni patut bukak restaurant kat London lah..:P

Mamma Olyn ♥ said...

aisyee mann, mmg gigih study ni klu de pendorong (a must-try-recipe)..hehehehe, eh ade gak dapur kecikku itu yea.. hhehe, selamat mencuba, pasti jadi, eh u suka cheesecake kan? cer try resepi cheesecake yg i post br2 ni, sedap u!! ..hehhe, pepun sdappn la sate homemade tu, nak try gak la..iskk

DeLancrettLurpak said...

@lemongrass
Kak LG, kalau dah coding stuck, itu la kerja saya, masuk dapor korang :P

DeLancrettLurpak said...

@bujal X
nyet nyet itu melambangkan betapa saya teringin nak makan nasi ayam penyetttt!!!

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
apa nak buat uncle.. nak makan, tapi takde masa.. haishhh!

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
tak semenggah kannn?

DeLancrettLurpak said...

@somuffins
All from scratch.. tapi tak sedap la ciksom, grrr!!!

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
alamakkkk!! telur itik la saya terlupe nak beli semalam dkt kedai cina!!! kalau tak, weekends ni buleh buat, ciss!!!

DeLancrettLurpak said...

@KSWSK
ye wa, aku buat coding utk muka manusia, hehehehe

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
apo nak buek k.mimi.. ini jalan yg saya pilih, echeh! hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
huwaaa olyn, satayku tak sedappp!!! kalau ilham mengcheese dah sampai, nanti saya cuba ehhh

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
ye ke doc? kalau selalu tahan kencing, ada potensi jadik batu karang, coral kah? wakakakka...

Ribbon Clown said...

hahaha...ingat jugak kat aku eh.. he he try la choc tart tu.. bleh ilang stress mengcoding ko.. ;)

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
nanti aku carik the instant pastry, heheheh

DrSinga said...

ekau belajau masak ke..belajau 'melukis canggih2' ni?!

DeLancrettLurpak said...

@DrSinga
all the drawing tu utk assist coding saya la Ibusinga..

belajar masak pun ye gak, hehehehe

Related Posts with Thumbnails