Thursday, 19 May 2011

Manusia yang Busy

Manusia dalam dunia semuanya mesti busy.
Kalau dia tak busy, as if mcm dia tak de hala tuju dalam hidup dia.
Budak kecik pun busy, diorg busy explore things around them.
Bak kata Yaya-Yayen "Mommy, I'm busy too".

Nah amik ni, patin masak lemak cili api.

Tapi dalam pada manusia busy.
Mana der manusia yg tak sempat makan dan minum kan?
Mesti ada masa utk benda lain jugak, tapi tak le tinggi beno prioritynya.
Setiap perkara, mesti diletakkan level priority, supaya senang nak manage.

Nah amik lauk dinner.
Patin masak lemak cili api, ayam goreng, sayur campur, ulam dan sambal belacan.

Alasan busy dah tak laku dah skang ni.
Kannnn?
Sebab semua org busy.

Ulam Wild Rocket yg sedap dimakan dengan sambal belacan.

Saya tak busy, tapi saya banyak keje aje, hence entry merepek, bye.
Photobucket

26 comments:

norh said...

suka la lawat sini..selalu ada makanan :))
patin masak lemak cili api kat obesi...tabiklah kat u..he he

gedek! said...

Wild Rocket?

Apa kah?

Hikbal Ujir said...

ni dinner ke mentekedarah?

kucingorengemok said...

omputih panggil patin apa ek? iken fetin?

Daddy Ziyyad said...

I wish I am busy sampai lupa nak makan! Hahaha...

Oh ya, kisah HTN kamu menjadi sumber inspirasi saya hari ni ni blog...wakakaka

- GC - said...

itu lauk kalo bz, kalo tak bz, mesti ada 10 jenis lauk.hahaha.

senang ka nk dpt stok makanan2 local kita kt sana?

makcikkantin said...

Kat sinun got ikan patin ke cik lupark?
Kelas......food nampak macam duduk kat kg selamat je

Ribbon Clown said...

hahaha..amik ko makan rocket ng belacan..aku nak try gak lah..cam sedap jek..

Kazaztan Team said...

amboiii..mcm duduk m'sia...mane le dpt stok tuuu..

Ms.Lilies said...

sedap yek patin masak tu...
aku ikan patin pun xpernah makan hahahaha...kesiannya aku

Mamma Olyn ♥ said...

pahit x roket tu? slalu tgk omputih mkn gitu cam sedap lemak manis je, hehe i alergik ulam pahit..:))

Nashays said...

DLL: Kat sini wild rocket tu namanya girgir..p aku tetap merindui ulam pegaga...nama cam ganas jer erk..wild rocket

DeLancrettLurpak said...

@norh
blog ni wajib ada makanan, bak kata opismate saya, blog ni tak leh masuk bulan puasa, bahaya!

DeLancrettLurpak said...

@gedek!
wild rocket tu sayur la uncle.. omputih letak dalam salad dia..

DeLancrettLurpak said...

@Hikbal Ujir
ckp la je la jealous kan? kan senang, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

@kucingorengemok
ikan ni tak dpt la dkt wet market.. beli kat kedai cina.. bungkusan dia tulih "mekong catfish".. hehehe

DeLancrettLurpak said...

@- GC -
senang GC, asal tau kedai mana nak carik, semua adaaa.... hhehe

DeLancrettLurpak said...

@makcikkantin
kann? rasa mcm makan kat Malaysia eh? shhhhh, don't tell my mom pasal I masak lauk mcm gini, kang dia pass baton suh masak kat kg, i malu!!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
sedappp!! aku rasa aku suka lagi makan dgn belacan dari makan dgn salad dressing, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Kazaztan Team
kalau rajin korek sana korek sini dkt kedai cina/vietname, mcm2 dapat tauuu...

DeLancrettLurpak said...

@Ms.Lilies
kalau akak suka ikan berlemak, boleh la coba.. tapi jgn makan ikan patin yg berpuluh ribu tu pulak, heheheh

DeLancrettLurpak said...

@Mamma Olyn ♥
nak kata manis, tak la jugak, tapi sedap la Olyn, yg pastinya tak pahit.. sile cuba, hehehe

DeLancrettLurpak said...

@Daddy Ziyyad
saya dah baca blog kamu dan lepas tu saya tension, sebab saya nampak nasi lemak ituuuu!! grrrr!!!

DeLancrettLurpak said...

@Nashays
apa kejadahnye nama girgir, mcm gedik je nama sayur itu, kihkihkih..

ganas kauu nama sayur ni, takut aku nak beli :P

Ribbon Clown said...

Yeay..confirm try weekend NIH !!!

DeLancrettLurpak said...

@Ribbon Clown
ko penah makan peria celur tak?Aku teringin nak makan, tapi takut pahit la pulak..

Related Posts with Thumbnails